Lockdown: Στο «τραπέζι» και η απαγόρευση των διαδημοτικών μετακινήσεων με τον κωδικό «6» στην Αττική

Gazzetta team
Lockdown: Στο «τραπέζι» και η απαγόρευση των διαδημοτικών μετακινήσεων με τον κωδικό «6» στην Αττική
Νέα μέτρα για το lockdown σχεδιάζει η κυβέρνηση και εξετάζεται η απαγόρευση διαδημοτικών μετακινήσεων με τον κωδικό «6».

Η επιδημιολογική κατάσταση στην Αττική και την υπόλοιπη χώρα συζητήθηκε σε έκτακτη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, νωρίτερα σήμερα (2/3) στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, παρουσιάστηκαν τα επιδημιολογικά δεδομένα από όλες τις περιοχές της χώρας και συζητήθηκε η επίδραση των μεταλλάξεων στη μετάδοση του ιού.

Σύμφωνα με το star.gr, αποφασίστηκε να εξεταστούν αυστηρότερα μέτρα του lockdown για τις επόμενες δύο εβδομάδες, όπως η απαγόρευση των διαδημοτικών μετακινήσεων με τον αριθμό «6» για σωματική άσκηση.

Η αυστηροποίηση των μέτρων θα γίνει βάσει των προτάσεων που θα κάνουν μετά την αυριανή τους σύσκεψη οι λοιμωξιολόγοι και θα τεθούν άμεσα σε εφαρμογή, ενόψει Τσικνοπέμπτης και του επόμενο Σαββατοκύριακου, που είναι τριήμερο.

Παράταση του lockdown ίσως και μετά την Καθαρά Δευτέρα

Είναι σαφές ότι με την ταχύτητα που «τρέχει» αυτή τη στιγμή ο ιός, όλο και γίνεται πιο δύσκολο να χαλαρώσουν τα μέτρα μετά την Καθαρά Δευτερά, δηλαδή στις 16 Μαρτίου, σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν στο δελτίο ειδήσεων του Mega.

Φαίνεται δηλαδή όλο και πιο πιθανό το ενδεχόμενο παράτασης του lockdown κάτι που θα καθοριστεί με βάση τις εισηγήσεις της επιτροπής η οποία αύριο το πρωί θα αξιολογήσει τα επιδημιολογικά δεδομένα σε όλη τη χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ