Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για τον κορονοϊό: Γιατί δεν αποδίδει το lockdown, εισηγήσεις για «έξυπνα» μέτρα

Gazzetta team
Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για τον κορονοϊό: Γιατί δεν αποδίδει το lockdown, εισηγήσεις για «έξυπνα» μέτρα
Η επιδημιολογική κατάσταση στην Αττική και στην υπόλοιπη χώρα συζητήθηκε σε έκτακτη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου για τον κορονοϊό και το lockdown.

Στη διάρκεια της σύσκεψης:

  • Παρουσιάστηκαν τα επιδημιολογικά δεδομένα από όλες τις περιοχές της χώρας και συζητήθηκε η επίδραση των μεταλλάξεων στη μετάδοση του ιού
  • Εξετάστηκαν μέτρα για την περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ, ιδιαίτερα στην περιοχή της Αττικής όπου παρατηρείται αυξημένη πίεση
  • Συζητήθηκε ο πιο αποτελεσματικός τρόπος υλοποίησης των μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης του

Αναζητούν λύσεις μέσα από έξυπνα μέτρα

Λύση μέσα από «έξυπνα» μέτρα αναζητούν οι ειδικοί, αλλά και η κυβέρνηση προκειμένου να αποφασιστεί η λήξη του lockdown και η κοινωνία και η αγορά να επιστρέψουν ξανά σε μία κανονικότητα, σύμφωνα με το iefimerida.gr.

Επισήμως το lockdown και τα αυστηρά μέτρα θα ισχύουν έως και τις 8 Μαρτίου, ωστόσο όπως ακούγεται από κυβέρνηση και ειδικούς θα πάρει παράταση έως έως τις 16 (αμέσως μετά την Καθαρά Δευτέρα), κάτι που προανήγγειλε και την Δευτέρα (1/3) ο πρωθυπουργός.

Αύριο το πρωί, θα συγκληθεί η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων σε όλη τη χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ