Κορονοϊός: Ένας στους δέκα θετικός στη Μαλεσίνα

Gazzetta team
Κορονοϊός: Ένας στους δέκα θετικός στη Μαλεσίνα
Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει πάρει η διασπορά του κορονοϊού στην κοινότητα της Μαλεσίνας.

Μέσα σε μια μέρα διπλασιάστηκαν τα κρούσματα κορονοϊού στη Μαλεσίνα, όπως αναφέρει το lamiareport.gr. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Δήμου Λοκρών και του ΕΟΔΥ και στη δειγματοληψία που έγινε το Σάββατο (27/2) μέχρι το μεσημέρι έξω από το Δημοτικό Κατάστημα Μαλεσίνας μέσα από το αυτοκίνητο (drive through), αποκαλύφθηκαν άλλα 40 κρούσματα σε σύνολο 386 δειγμάτων (ποσοστό θετικότητας 10,4%).

Την ίδια στιγμή ο δήμαρχος Θανάσης Ζεκεντές σημειώνει ότι είναι «ώρα ευθύνης» και κάνει έκκληση εφαρμογής όλων των μέτρων από τους κατοίκους, τονίζοντας όμως ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για το Δήμο δεν είναι αρκετά όσον αφορά την Κοινότητα Μαλεσίνας ζητώντας πρόσθετα.

Ο δήμαρχος που ενημέρωσε και για το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων και του Γυμνασίου Μαλεσίνας λόγω κρουσμάτων: «Είναι ώρα ευθύνης για όλους τους κατοίκους του Δήμου Λοκρών και ειδικά της Μαλεσίνας. Το σημερινό αποτέλεσμα των rapid τεστ στη Μαλεσίνα είναι τέτοιο που δεν αφήνει κανένα περιθώριο αισιοδοξίας ή ελπίδας για το άμεσο μέλλον. Πλέον όλος ο πληθυσμός της Μαλεσίνας πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός δεδομένου πως η διασπορά είναι τέτοια που οποιαδήποτε μη εφαρμογή των μέτρων προφύλαξης είναι επικίνδυνη.

Σε συνέχεια των επιβεβαιωμένων θετικών κρουσμάτων στο 1ο και 2ο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο Μαλεσίνας με εισήγηση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα εκδοθούν αποφάσεις αναστολής λειτουργίας των εν λόγω σχολικών μονάδων για δύο εβδομάδες, αρχής γενομένης από σήμερα. Σε επικοινωνία μου με τον ΕΟΔΥ Φθιώτιδας και την Πολιτική Προστασία εξέφρασα την άποψη μου πως τα μέτρα επιπέδου αυξημένου κινδύνου που ισχύουν για το Δήμο Λοκρών από σήμερα έως το πρωί της Δευτέρας 8 Μαρτίου, δεν είναι επαρκή για την Κοινότητα Μαλεσίνας, για την οποία ζητώ πρόσθετα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ