Απαράδεκτες εικόνες με ΜΑΤ να χτυπούν και να ψεκάζουν χημικά σε δημοσιογράφους: «Τι βαράτε ρε;» (vids)

Gazzetta team
Απαράδεκτες εικόνες με ΜΑΤ να χτυπούν και να ψεκάζουν χημικά σε δημοσιογράφους: «Τι βαράτε ρε;» (vids)
Ντροπιαστικές εικόνες με ΜΑΤ όχι απλά να παρεμποδίζουν χωρίς λόγο το έργο των δημοσιογράφων, αλλά να τους χτυπούν και να τους ψεκάζουν με χημικά.

Πολλές αντιδράσεις έχει προκαλέσει από χθες το βράδυ η στάση της Ελληνικής Αστυνομίας προς τους δημοσιογράφους που κατέγραφαν την συγκέντρωση για τον Δημήτρη Κουφοντίνα που έγινε στο κέντρο της Αθήνας.

Εκεί λοιπόν, άνδρες των ΜΑΤ, παρά τα όσα κατά καιρούς έχει τονίσει ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη σχετικά με την διάταξη του νέου νομοσχεδίου που θέλει τους εκπροσώπους του Τύπου να έχουν συγκεκριμένο χώρο (σ.σ είχε πει πως μπορούν να πάνε όπου θέλουν και πως αυτός ο χώρος θα είναι μόνο για να προστατευτούν αν το επιθυμούν), παρεμπόδισαν το έργο τους.

Και δεν το παρεμπόδισαν απλά, κόβοντάς τους το δρόμο προς ένα συγκεκριμένο σημείο, αλλά δεν δίστασαν ακόμα και να τους χτυπήσουν και να τους ψεκάσουν με χημικά, όπως μπορείτε να δείτε στα video. Σε ανθρώπους δηλαδή που βρίσκονταν εκεί για να κάνουν την δουλειά τους.

Μάλιστα, υπήρξαν συνολικά 7 τραυματίες από την απρόκλητη επίθεση στους δημοσιογράφους.

Καταγγελία των εργαζόμενων

Μάλιστα η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος μαζί με την Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου και με την υποστήριξη της ΕΣΗΕΑ, εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση...

«Η ΕΦΕ μαζί με την Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου και την υποστήριξη της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει άλλο ένα περιστατικό αστυνομικής βίας κατά εργαζομένων του Τύπου.

Επτά (7) τραυματίες αυτή τη φορά, από απρόκλητη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων κατά συναδέλφων μέσα στο κέντρο της Αθήνας. Με την παρούσα επισυνάπτουμε και το σχετικό οπτικό υλικό.

Μετά απ’ όλα αυτά, καλούμε την κυβέρνηση να μας ενημερώσει αν οι υποσχέσεις που έχει δώσει για την «ποιότητα του δημοσίου διαλόγου», η υποστήριξή της απέναντι στα θύματα βίας (#metoo) και οι διαβεβαιώσεις της περί Ελευθερίας του Τύπου είναι απλώς κενά λόγια χωρίς καμία συνέπεια. Ποια είναι η «ποιότητα» του δημοσίου διαλόγου όταν οι εργαζόμενοι του τύπου δέχονται συνεχώς επιθέσεις και τρομοκρατούνται από τα ένστολα όργανα του κράτους;

Μπορεί και πρέπει να δοθεί εντολή να σταματήσουν αυτά τα φαινόμενα. Μπορεί και πρέπει να υπάρξουν συνέπειες για τους ένστολους που προφανώς βλέπουν τους φωτορεπόρτερ ως «θήραμα» σε ένα παιχνίδι άκρως επικίνδυνο για την δημοκρατία. Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτές τις πρακτικές οι οποίες έχουν γίνει «συνήθεια». Οι φωτορεπόρτερ θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στο δρόμο και στην καρδιά των γεγονότων, θα συνεχίσουμε να είμαστε «τα μάτια του κόσμου» όσες προσπάθειες και αν γίνονται για το αντίθετο!».

Πηγή βίντεο: Βίκτωρας Αντωνόπουλος/ FB: Victoras Antonopoulos

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ