Ο Αλέξης Κούγιας αναλαμβάνει την υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη: «Κατακρεουργήθηκε το τεκμήριο αθωότητας» (vid)

Gazzetta team
Ο Αλέξης Κούγιας αναλαμβάνει την υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη: «Κατακρεουργήθηκε το τεκμήριο αθωότητας» (vid)
Ο Αλέξης Κούγιας αναλαμβάνει την υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση.

Την υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη, που κατηγορείται για βιασμούς κατά συρροή, ανέλαβε ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας.

Όπως έγινε γνωστό ο Αλέξης Κούγιας θα πλαισιώσει τον συνήγορο του σκηνοθέτη, Νίκο Γεωργουλέα, στη δικηγορική ομάδα που θα τον υπερασπιστεί.

Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του Open, ο Αλέξης Κούγιας τον επισκέφθηκε σήμερα στο κελί του, καθώς υπήρξε επιθυμία από την οικογένεια του Δημήτρη Λιγνάδη να αναλάβει την υπόθεσή του.

Ο Αλέξης Κούγιας μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και επιβεβαίωσε την είδηση. «Εκτιμώ βαθιά τον συνήγορο κ. Γεωργουλέα και θα συμμετέχω στη δικηγορική ομάδα. Στην πολυετή σταδιοδρομία μου ξέρετε ότι δεν έχω υπερασπιστεί ποτέ τοκογλύφους και παιδόφιλους. Θα διαβάσω τη δικογραφία και θα κινηθώ ανάλογα. Εκδήλωσα την πρόθεση να υπερασπιστώ τον μεγαλύτερο σκηνοθέτη της Ελλάδος», ανέφερε μεταξύ άλλων ο ποινικολόγος.

Στη συνέχεια το γραφείο του εξέδωσε ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση του γραφείου του Α. Κούγια

Πριν από λίγη ώρα, ο επικεφαλής του δικηγορικού μας γραφείου κύριος Αλέξιος Κούγιας απεδέχθη την εντολή του κορυφαίου σκηνοθέτου και ηθοποιού και μέχρι προ ολίγου διευθυντού του Εθνικού Θεάτρου της Ελλάδος κυρίου Δημητρίου Λιγνάδη και θα είναι μαζί με τον εξαίρετο συνάδελφο κύριο Νικόλαο Γεωργουλέα υπερασπιστής του κατά την απολογία του, η οποία έχει προσδιοριστεί για την Τετάρτη 24/02/2021 και ώρα 12:00 ενώπιον της 19ης Τακτικής Ανακριτού.

Ο κύριος Αλέξης Κούγιας θα επισκεφθεί αύριο την κυρία Ανακριτή, θα ζητήσει και θα λάβει αντίγραφα της δικογραφίας και θα ζητήσει η απολογία να προσδιορισθεί για την Πέμπτη 25/02/2021, ώστε μαζί με τον κύριο Γεωργουλέα να ανταποκριθούν με επάρκεια, λόγω του περιορισμένου χρόνου, στα υπερασπιστικά τους καθήκοντα, όπως απαιτούν οι αρχές του δικηγορικού σώματος και οι συνθήκες της δίκαιης δίκης σύμφωνα με το άρθρο 6 της ΕΣΔΑ, οι οποίες μέχρι τώρα έχουν καταρρακωθεί από ταπεινή πολιτική εκμετάλλευση και κακή άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, κατακρεουργώντας το τεκμήριο αθωότητας του κατηγορουμένου.

Αθήνα, 22/02/2021
Με εκτίμηση και σεβασμό,
Αλέξιος Χ. Κούγιας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ