Οι κόντρες συνεχίζονται παρά το lockdown: «Βάλτε μάσκες, περιπολικό» (vids)

Gazzetta team
Οι κόντρες συνεχίζονται παρά το lockdown: «Βάλτε μάσκες, περιπολικό» (vids)
Οι κόντρες με μηχανές και αυτοκίνητα, συνεχίζονται κανονικά παρά τα περιοριστικά μέτρα.

Τι και αν η Θεσσαλονίκη βρίσκεται σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων, η αγάπη κάποιων για την ταχύτητα με την μηχανή ή το αυτοκίνητό τους, δεν φαίνεται να περιορίζεται. Αυτό τουλάχιστον μπορεί να συμπεράνει κάποιος διαβάζοντας το ρεπορτάζ του thesstoday.gr για τις κόντρες που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή.

Σύμφωνα με αυτό λοιπόν οι επικίνδυνες κόντρες με μηχανές και «πειραγμένα» αυτοκίνητα συνεχίζονται κανονικά και τα παρακολουθούν περισσότερα από 500 άτομα!

Τελευταίο παράδειγμα από τους παράνομους αγώνες που έγιναν στην Κυριακή στην Σίνδο, με πολλά πειραγμένα οχήματα, μαρσαρίσματα και δυνατή μουσικοί.

Οι έλεγχοι της Ελληνικής Αστυνομίας στο παρελθόν στην περιοχή της ΙΚΕΑ στην ανατολική Θεσσαλονίκη, σε ένα από τα πλέον γνωστά σημεία για τους «κοντράκηδες», οδήγησαν τους διοργανωτές να μεταφερθούν στη δυτική πλευρά της πόλης, σε δρόμους όπου λόγω lockdown και απαγόρευσης κυκλοφορίας, είναι συνήθως άδειοι.

Θεατής που βρέθηκε εκεί, είπε πως η «διοργάνωση» ξεκινά με την κοινή συνεννόηση τριών οδηγών για κλείσιμο του δρόμου, ώστε να υπάρχει «καθαρό» πεδίο τουλάχιστον 1,5 χιλιομέτρου στους οδηγούς που θα μπουν στη γραμμή για να ξεκινήσει η κόντρα.

«Πηγαίνουν τρία αυτοκίνητα στη σειρά και σιγά-σιγά κινούνται σημειωτόν για να μην περάσει άλλο ΙΧ από τον δρόμο. Και μόλις δίνεται το σήμα, ξεκινάει η κόντρα…», εξήγησε.

Η Τροχαία Χαλκηδόνας, κατά καιρούς κάνει ελέγχους για τις επικίνδυνες κόντρες, όμως έως τώρα δεν έχει γίνει συντονισμένη ενέργεια. «Δεν είναι όπως το 2005 όπου τότε το φαινόμενο βρισκόταν σε έξαρση», τόνισαν από την αστυνομία.

Στο συγκεκριμένο ραντεβού της Σίνδου φαίνεται πλήθος κόσμου που παρακολουθούσε τις κόντρες να τρέχει άρον-άρον μόλις εμφανίστηκε περιπολικό. Άμεσα δεκάδες οδηγοί και εκατοντάδες θεατές γίνονται… καπνός για να γλιτώσουν τη βεβαίωση προστίμου ή και προσαγωγής από την Ελληνική Αστυνομία, με κάποιον εξ αυτών να φωνάζει «βάλτε μάσκες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ