Πολικό ψύχος από το Σάββατο στη χώρα μας: Χιόνια αναμένονται και στο κέντρο της Αθήνας (vid)

Gazzetta team
Πολικό ψύχος από το Σάββατο στη χώρα μας: Χιόνια αναμένονται και στο κέντρο της Αθήνας (vid)
Ένα νέο κύμα κακοκαιρίας, που θα φέρει χιονοπτώσεις ενδεχομένως και σε χαμηλά υψόμετρα, αναμένουν οι μετεωρολόγοι τις προσεχείς ημέρες.

Στην «κατάψυξη» αναμένεται να μπει η χώρα από το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας.

Συγκεκριμένα, πολικό ψύχος αναμένεται από το Σάββατο και δεν αποκλείεται να δούμε χιόνια ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης, μια πολύ ψυχρή εισβολή αναμένεται στην Ελλάδα από το τέλος της εβδομάδας, η οποία θα ξεκινήσει από τα βόρεια τμήματα.

Μάλιστα, ο μετεωρολόγος, σε ανάρτηση του έκανε λόγο για χιονοκακοκαιρία παρόμοια με εκείνη του Μαρτίου του 1987.

Παράλληλα, σύμφωνα με το meteo.gr, πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει στο Ιόνιο και τις παράκτιες περιοχές του το απόγευμα της Τρίτης 9/2, καθώς και στο Ανατολικό Αιγαίο από αργά το βράδυ της Τρίτης 9/2 έως τις πρώτες ώρες της Τετάρτης 10/2.

Δείτε τον χάρτη του meteo.gr για τον καιρό και τα φαινόμενα του προσεχούς εικοσιτετραώρου:

Πού αναμένονται χιονοπτώσεις

Από τα πρώτα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η ομάδα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών προκύπτει ότι «η ψυχρή εισβολή θα είναι αρκετά έντονη και με διάρκεια. Θα πρέπει όμως να περιμένουμε δύο ημέρες ακόμη για να δούμε πόσο νότια θα κατέβουν οι ψυχρές μάζες και πόσο έντονη θα είναι. Τα στοιχεία δείχνουν ότι σίγουρα θα χιονίσει στα βουνά, πιθανώς και σε χαμηλότερα υψόμετρα. Αναμένουμε χιόνια σε Ηπειρο, Πελοπόννησο, Θεσσαλία, σε ένα κομμάτι της Ανατολικής Στερεάς και ίσως και στην Αττική», τονίζει ο Κώστας Λαγουβάρδος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μοντέλα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών δίνουν χιονόπτωση στα βόρεια προάστια της Αττικής για όλο το εικοσιτετράωρο την προσεχή Κυριακή:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ