Σοφία Μπεκατώρου: Στο αρχείο οι καταγγελίες για βιασμό λόγω παραγραφής

Gazzetta team
Σοφία Μπεκατώρου: Στο αρχείο οι καταγγελίες για βιασμό λόγω παραγραφής
Δεν μπορεί να ασκηθεί ποινική δίωξη για το συγκεκριμένο έγκλημα, που κατήγγειλε η Σοφία Μπεκατώρου, επειδή έχει παραγραφεί.

Στο αρχείο μπαίνει η δικογραφία που άνοιξε μετά τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου.

Ο εισαγγελέας, Νίκος Στεφανάτος, την έθεσε στο αρχείο καθώς όσον αφορά στο βιασμό της από παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας το 1998, τα αδικήματα έχουν πλέον παραγραφεί.

Συγκεκριμένα, δεν μπορεί να ασκηθεί ποινική δίωξη για το γι’αυτό το έγκλημα, όμως η Σοφία Μπεκατώρου, στην κατάθεσή της είχε κατονομάσει τρεις ακόμα περιπτώσεις αθλητριών, που είχαν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση από προπονητές ή παράγοντες.

Μια από αυτές είναι και η περίπτωση της αθλήτριας της ιστιοπλοΐας που κατήγγειλε την αποπλάνηση και το βιασμό της από τον προπονητή της, όταν ήταν 11 ετών.

Το συγκεκριμένο αδίκημα δεν έχει παραγραφεί κι έτσι μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε στον προπονητή, και την απολογία του στη συνέχεια στην ανακρίτρια, κρίθηκε προφυλακιστέος.

Επιπλέον, ο πατέρας της αθλήτριας φέρεται να κατήγγειλε ότι σε εξοχική κατοικία της οικογένειας του προπονητή σε κωμόπολη της Βοιωτίας υπάρχουν όπλα, μεταξύ των οποίων και ένα καλάσνικοφ.

Ο κύριος Στεφανάτος διαβίβασε αντίγραφο της δικογραφίας στον εισαγγελέα της Θήβας, προκειμένου να διερευνηθεί και αυτό το σκέλος της υπόθεσης.