Στο τραπέζι καθολικό lockdown αν χρειαστεί: Σκέψεις για απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 στην Αττική (vid)

Gazzetta team
Στο τραπέζι καθολικό lockdown αν χρειαστεί: Σκέψεις για απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 στην Αττική (vid)
Τα κρούσματα αυξήθηκαν και το ενδεχόμενο του αυστηρού lockdown υπάρχει στο «τραπέζι», όπως και η αλλαγή ώρας έναρξης της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Η έκρηξη των κρουσμάτων κορονοϊού, αναμένεται να φέρει νέα πιο αυστηρά μέτρα με κυβέρνηση και επιστήμονες να αξιολογούν καθημερινά τα δεδομένα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταδόθηκε από το Open, το σενάριο για ένα αυστηρό καθολικό lockdown τύπου Μαρτίου δεν έχει απομακρυνθεί, δεν έχει φύγει ποτέ από το τραπέζι του Μεγάρου Μαξίμου, ακόμη και να ληφθεί σαν μέτρο και προληπτικά προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Σήμερα κυβερνητικά στελέχη έλεγαν ότι δεν βρισκόμαστε ακόμη εκεί, σήμερα όμως είναι Τρίτη έχουμε 1261 κρούσματα και μένει να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα μέχρι την Πέμπτη ή την Παρασκευή, οπότε και θα συνεδριάσουν οι ειδικοί και θα δώσουν την εισήγησή τους στο πρωθυπουργό.

Άλλωστε δεν είναι μόνο τα κρούσματα τα οποία απασχολούν την κυβέρνηση, αλλά και ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία, αφού την τελευταία εβδομάδα από 30 οι εισαγωγές έφτασαν τις 87 και υπάρχει και αύξηση του δείκτη θετικότητας RT λίγο πάνω από την μονάδα.

Ωστόσο, πριν φτάσουμε στο γενικευμένο lockdown υπάρχει και το plan b, δηλαδή η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αττική από τις 18:00 ή από τις 19:00. Υπάρχει και αυτό το σενάριο, αυτό το ενδεχόμενο ανοιχτό, όπως και στις άλλες «κόκκινες» περιοχές.

Αν και από την κυβέρνηση υποστηρίζεται πως με δυσκολία μπορεί αν εφαρμοστεί στην Αττική επειδή είναι μια μεγάλη και μητροπολιτική περιοχή. Αν όμως αναγκαστεί η κυβέρνηση να εφαρμόσει αυτό το μέτρο, ανάλογα με τις εισηγήσεις των ειδικών και τα αποτελέσματα στα νοσοκομεία, ένα από τα δυο είναι προ των πυλών, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ