Ανακοίνωση Φιλιππίδη: «Μην με εμπλέκετε με περιστατικά που με προσβάλλουν» (pic)

Gazzetta team
Ανακοίνωση Φιλιππίδη: «Μην με εμπλέκετε με περιστατικά που με προσβάλλουν» (pic)
Ανακοίνωση του Πέτρου Φιλιππίδη με την οποία ζητάει να μην απέχουν τα ΜΜΕ από οποιαδήποτε χρήση του ονόματός του.

Χωρίς να έχει ακουστεί επισήμως κάτι για το όνομά του, ο Πέτρος Φιλιππίδης χθες αργά το βράδυ εξέδωσε ανακοίνωση προς τα ΜΜΕ ζητώντας να μην εμπλέκεται το όνομά του με διάφορα περιστατικά που τον προσβάλουν.

Μάλιστα, μιλάει για τηλεοπτικές δίκες και τονίζει την απόφασή του να αρνηθεί να κατακρουργηθεί σε... παράθυρα, χωρίς να υπάρχει προηγουμένως διασταύρωση...

Αναλυτικά η ανακοίνωσή του...

Πληροφορήθηκα από δημοσιογράφους, ότι τα τελευταία 24ωρα συζητείται το όνομά μου ως εμπλεκόμενου σε περιστατικά που αγνοώ. Με την παρούσα καλώ να απέχετε από οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση χρήση, αναπαραγωγή, ή αναφορά του ονόματός μου, της εικόνας μου και της φωνής μου σε σχέση με περιστατικά που είναι δεκτικά προσβολής της προσωπικότητάς μου και της επαγγελματικής διαδρομής μου, πριν αυτά καταγγελθούν σε αρμόδιες αρχές, ώστε να μου δοθεί νόμιμα το δικαίωμα να απαντήσω σε αυτές.

Mε λύπη παρατηρώ ότι τα τελευταία 24ωρα στήνονται ιδιότυπες τηλεδίκες. Αρνούμαι να κατακρεουργηθώ σε τηλεοπτικά παράθυρα, όπου ο κάθε ομιλών θα εκφέρει μια άποψη χωρίς να είναι σε θέση να διασταυρώσει προηγουμένως την όποια αναφορά σε αρμόδια αρχή, με αποτέλεσμα τη σπίλωση του ονόματός μου και της προσωπικότητάς μου.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ακολουθείται ένα modus operandi ομαδοποίησης περιπτώσεων με διαφορετικό αντικείμενο, χρόνο και πρόσωπα, με κοινό σημείο αναφοράς τη στοχευμένη απόδοση κατηγορίας. Σέβομαι οποιονδήποτε επιθυμεί να καταγγείλει μια συμπεριφορά, αλλά η Πολιτεία έχει θεσπίσει μια συγκεκριμένη διαδικασία για κάθε καταγγελία, και σίγουρα αυτή δεν είναι μέσω τηλεοπτικών εκπομπών, ιστοσελίδων ή μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Ο εθισμός στην κατάρρευση, που απειλεί να ακυρώσει τα αντανακλαστικά της ελληνικής κοινωνίας, είναι ένα είδος μιθριδατισμού: μπορεί να σε βοηθήσει να επιβιώσεις, όμως την κρίσιμη στιγμή μπορεί να σε προδώσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ