Από σήμερα κομμένα τα... παρεάκια έξω από τα take away: Τσουχτερά πρόστιμα

Gazzetta team
Από σήμερα κομμένα τα... παρεάκια έξω από τα take away: Τσουχτερά πρόστιμα
Η συνήθεια να στέκεται στο... όρθιο κόσμος έξω από καφετέριες από σήμερα θα επισύρει τσουχτερό πρόστιμο.

Το κλείσιμο των καταστημάτων της εστίασης και η λειτουργία τους μόνο με take away, είχε ως αποτέλεσμα αρκετός κόσμος να μαζεύεται έξω από τις επιχειρήσεις αυτές.

Έπαιρναν τον καφέ τους και στο όρθιο, συζητούσαν με την παρέα τους ή με κάποιον γνωστό που θα έβρισκαν εκεί.

Οι αρχές μέχρι σήμερα, πλην ελαχίστων περιπτώσεων, δεν είχαν επέμβει στο συγκεκριμένο ζήτημα. Κάτι ωστόσο που πλέον αλλάζει...

Και αυτό γιατί σε όλες τις περιοχές και όχι μόνο στις κόκκινες, τέτοιες εικόνες θα επισύρουν τσουχτερά πρόστιμα από σήμερα, Τρίτη 2 Φεβρουαρίου.

Η αλλαγή

Η τροποποίηση αυτή αφορά το σημείο 17 του πίνακα της παρ. 1Β του άρθρου 1 της ΚΥΑ «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από το Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 6:00» (ΦΕΚ Β’ 341).

Αναφέρει λοιπόν πως «οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και κάθοδόν εξυπηρέτησης (drive-through) επιτρέπονται μόνο στο πλαίσιο των λόγων μετακίνησης των πολιτών που ορίζονται στην παρούσα, χωρίς πάντως την παραμονή πελατών στον εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο ευθύνης των επιχειρήσεων αυτών».

Τα πρόστιμα

Όσον αφορά τα πρόστιμα;

  • -Διοικητικό πρόστιμο τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ στην επιχείρηση/νομικό πρόσωπο
  • -Διοικητικό πρόστιμο τριακοσίων (300) ευρώ σε κάθε φυσικό πρόσωπο/πελάτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ