Ανατροπή με γυμνάσια και λύκεια: Μπορεί να μην ανοίξουν (vid)

Gazzetta team
Ανατροπή με γυμνάσια και λύκεια: Μπορεί να μην ανοίξουν (vid)
Τα αυξημένα κρούσματα, ενδεχομένως να πάνε πίσω το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων που είναι προγραμματισμένο για την Δευτέρα.

Τα αυξημένα κρούσματα του κορονοϊού ενδεχομένως να προκαλέσουν ανατροπή στο άνοιγμα των γυμνασίων και των λυκείων που είναι προγραμματισμένο για την Δευτέρα, όπως έχει ανακοινωθεί από την προηγούμενη Παρασκευή.

Αυτό τουλάχιστον άφησε να εννοηθεί καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας, Χαράλαμπος Γώγος κατά την διάρκεια της παρουσίας του στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», την Τετάρτη το πρωί.

«Όπως ξέρετε ο ιός είναι εδώ, υπάρχει αυξημένο ιικό φορτίο γενικά στη χώρα μας. Χθες, Τρίτη, είχαμε λίγες παραπάνω εισαγωγές, εξακολουθούμε να έχουμε 1.500 νοσηλευόμενους» είπε αρχικά και συμπλήρωσε: «Τα πράγματα δεν έχουν τελειώσει».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο να νέα περιοριστικά μέτρα, είπε πως «στο τραπέζι υπάρχουν πάντα όλα, όταν υπάρχει μια πανδημία δεν αποκλείεται τίποτα» και τόνισε: «Εμείς θέλουμε να έχουμε μια υγειονομική ασφάλεια. Πάνω από όλα είναι η υγεία. Γι’ αυτό και άλλαξε το σύστημα για να έχουμε τα κυλιόμενα δεδομένα της εβδομάδας των κρουσμάτων, των νοσηλευομένων κ.α.».

Ξεκαθάρισε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει απόφαση για αναίρεση της προηγούμενης που έγινε την προηγούμενη Παρασκευή, επισημαίνοντας όμως οτι «Την Παρασκευή που θα συνεδριάσουμε θα δούμε τα κυλιόμενα δεδομένα της εβδομάδος. Γιατί έχει σημασία αυτό». Όπως εξήγησε, σημασία έχουν τα στοιχεία των τεστ που θα πρέπει να βρίσκονται κάτω του 2%, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία, η επάρκεια στις ΜΕΘ και η δυναμική της πανδημίας».

Μιλώντας για το άνοιγμα των Γυμνασίων και Λυκείων, την χαρακτήρισε ειλημμένη. Ωστόσο, όπως είπε «δεν αποκλείεται όμως αυτό να αλλάξει, αν τα πράγματα χειροτερέψουν. Τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο σε αυτή την κατάσταση που βρισκόμαστε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ