«Έκρηξη» Τσαπανίδου για το άνοιγμα: «Περιμένουμε τον κορονοϊό και ρίχνουμε την ευθύνη στον Πολίτη» (vid)

Gazzetta team
«Έκρηξη» Τσαπανίδου για το άνοιγμα: «Περιμένουμε τον κορονοϊό και ρίχνουμε την ευθύνη στον Πολίτη» (vid)
Το ξέσπασμα της Πόπης Τσαπανίδου σχετικά με τον τρόπο που θα ανοίξει η αγορά και η ευθύνη που ρίχνεται στον πολίτη.

Μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις, αλλά και τις σημερινές διευκρινήσεις, η αγορά πλέον μετράει αντίστροφα, προκειμένου να ανοίξει ξανά, έστω και με αυστηρά μέτρα. Ωστόσο δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκφράζουν τις επιφυλάξεις και τις ανησυχίες τους σχετικά με τον τρόπο που θα γίνει αυτό.

Πόσω μάλλον από τη στιγμή που ο... κανόνας του SMS διάρκειας 2 ωρών, εύκολα μπορεί να καταπατηθεί.

Μεταξύ αυτών λοιπόν που δεν βλέπουν και με τόσο καλό... μάτι, τις εξαγγελίες αυτές, είναι και η Πόπη Τσαπανίδου. Η γνωστή δημοσιογράφος λοιπόν εξέφρασε την αντίθεσή της με έναν... εκρηκτικό μονόλογο στο χθεσινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

«Θα μου επιτρέψετε να δούμε την μεγάλη εικόνα. Η Ευρώπη έγινε κόκκινη και μπήκε σε lockdown όταν μπήκε στον χειμώνα. Αυτή είναι και η απάντηση της κα. Μέρκελ σε Γερμανούς δημοσιογράφους. Εμείς είμαστε στο πορτοκαλί και μέχρι χθες είχαμε σχεδόν καλοκαιρινές θερμοκρασίες. Τώρα μπαίνουμε στον χειμώνα, όπως ακούσαμε και νωρίτερα τον κ. Αρνιακό για τις θερμοκρασίες που έρχονται.

Είναι, λοιπόν, απορίας άξιο γιατί, αντί να προσέχουμε για να έχουμε, ανοίγουμε και περιμένουμε! Είναι σαν να περιμένουμε τον κορονοϊό. Και για τον ακατανόητο αυτόν πραγματικά σχεδιασμό μετακυλίεται η ευθύνη στον πολίτη. Ακούσαμε ότι θα πρέπει να συμμορφωθούν οι πολίτες αλλιώς θα αρθούν τα μέτρα. Στον πολίτη ο οποίος είναι κουρασμένος, ένα τρίμηνο αποκλεισμένος στο σπίτι του, φτωχός χωρίς δουλειά, χωρίς μεροκάματο και χωρίς καμία προοπτική για το πότε όλο αυτό θα τελειώσει.

Αναρωτιέται κανείς τι σχεδιασμός είναι αυτός όταν η Αττική είναι στο κόκκινο, σήμερα μπήκε σε σκληρό lockdown και το Μενίδι, μπαίνουμε στον χειμώνα και αντί να πάρουμε μέτρα, δείχνουμε να ανοίγουμε σαν να μην τρέχει τίποτα. Σαν να χαλαρώνουμε. Ανοίγουμε με το περίφημο μήνυμα που θα διαρκεί δύο ώρες για να πάμε σε ένα κατάστημα όταν όλοι ξέρουμε ότι μπορούμε να σβήνουμε και να ξαναστέλνουμε κανούργιο μήνυμα και αυτές οι ώρες να είναι ατελείωτες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ