SMS στο 13033: Που ισχύει το 2ωρο και που όχι (vid)

Gazzetta team
SMS στο 13033: Που ισχύει το 2ωρο και που όχι (vid)
Ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεκαθάρισε σε ποιες περιπτώσεις ισχύει το 2ωρο SMS και σε ποιες όχι.

Από χθες το απόγευμα που ανακοινώθηκε η χαλάρωση του lockdown και το άνοιγμα του λιανεμπορίου, υπήρξε μία παρεξήγηση σχετικά με το που χρησιμοποιείται το 2ωρο SMS στο 13033 και που όχι.

Μία χαρακτηριστική περίπτωση αποτελούν τα κομμωτήρια, καθώς το δίωρο σε πολλές από τις υπηρεσίες που παρέχουν αυτού του είδους οι επιχειρήσεις, δεν επαρκεί.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης φιλοξενήθηκε το πρωί του Σαββάτου στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΙ «Καλημέρα» και ξεκαθάρισε την κατάσταση.

Οι δύο κατηγορίες

Όπως είπε λοιπόν ο Υπουργός Ανάπτυξης υπάρχουν δύο τρόποι χρήσης του SMS. Μία για το λιανεμπόριο και μία για τις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών.

Για παράδειγμα, το SMS στο 13033 για την επίσκεψη σε ένα κατάστημα με ρούχα έχει διάρκεια δύο ωρών. Δηλαδή κάποιος που θέλει να βγει να κάνει τις αγορές του, θα πρέπει να στείλει μήνυμα με τον κωδικό 2 φεύγοντας από το σπίτι και μετά από 2 ώρες να είναι πίσω.

Μία κυρία όμως που θέλει να πάει στο κομμωτήριο να φτιάξει τα μαλλιά της, να τα βάψει κτλ, θα στέλνει πάλι το ίδιο μήνυμα, χωρίς να υπάρχει ο συγκεκριμένος χρονικός περιορισμός.

Βέβαια, όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, ο τρόπος αυτός δίνει το περιθώριο μαζικές μετακινήσεις χωρίς ουσιαστικό έλεγχο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ