Αστυνομικός στην ομάδα ΔΙΑΣ βοήθησε τους δράστες της επίθεσης στον σταθμάρχη

Gazzetta team
Αστυνομικός στην ομάδα ΔΙΑΣ βοήθησε τους δράστες της επίθεσης στον σταθμάρχη
Ο ειδικός φρουρός της ομάδας ΔΙΑΣ βοήθησε τους δύο ανήλικους να κρυφτούν μετά την επίθεση στον σταθμάρχη.

Στην τελική ευθεία βρίσκεται πλέον η υπόθεση με την τρομακτική επίθεση στον σταθμάρχη του μετρό, μετά και την προσαγωγή των δύο ανήλικων την Παρασκευή.

Από την έρευνα που έγινε στο διάστημα που μεσολάβησε, διαπιστώθηκε πως ο 15χρονος και ο 17χρονος είχαν βοήθεια, προκειμένου να γλιτώσουν την σύλληψη.

Όπως διαπιστώθηκε ένα μέλος της Ελληνικής Αστυνομίας τους βοήθησε, όχι όμως για πολύ, καθώς τόσο η ταυτότητα των δραστών, όσο και του ίδιου, αποκαλύφθηκε.

Μέλος της ΔΙΑΣ

Έτσι, την Παρασκευή μαζί με τα δύο παιδιά, προσήχθη και αυτός, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για υπόθαλψη και παράβαση καθήκοντος.

Ο συγκεκριμένος είναι ειδικός φρουρός της ομάδας ΔΙΑΣ και σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, είναι οικογενειακός φίλος των δραστών.

Η μητέρα των δύο τον πήρε τηλέφωνο, του είπε τι είχε συμβεί και του ζήτησε συμβουλές για το πως πρέπει να κινηθεί, ενώ δεν αποκλείεται το γεγονός να του ζήτησε να της πει τρόπους για να τα κρύψει τους δύο ανήλικους.

Ο ίδιος υποστήριξε στην κατάθεσή του ότι δεν τους κάλυπτε και πως τον πήρε τηλέφωνο η μητέρα τους και, αντί να τους συλλάβει, δεν το ανέφερε στην υπηρεσία.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

«Συνελήφθησαν οι δύο (2) δράστες του βίαιου ξυλοδαρμού του σταθμάρχη του μετρό Ομονοίας.

Μετά τον βίαιο ξυλοδαρμό του σταθμάρχη του μετρό Ομονοίας, από δύο (2) νεαρά άτομα την Τετάρτη 13/01/2021, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών διενέργησε επισταμένες έρευνες για την ταυτοποίηση και τη σύλληψη των δραστών.

Στο πλαίσιο των ερευνών επετεύχθη ο εντοπισμός δύο (2) ανήλικων ημεδαπών, ηλικίας δέκα πέντε (15) και δέκα επτά (17) ετών, οι οποίοι προσήχθησαν χθες το απόγευμα στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, όπου ταυτοποιήθηκαν για την συμμετοχή τους στο περιστατικό και αναγνωρίστηκαν ανεπιφύλακτα από τον παθόντα.

Σε βάρος τους σχηματίζεται σχετική ποινική δικογραφία και σήμερα οδηγούνται στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Επιπλέον συνελήφθη και Ειδικός Φρουρός, ο οποίος, όπως προέκυψε, αν και γνώριζε την εμπλοκή των δύο (2) παραπάνω συλληφθέντων στο ξυλοδαρμό του σταθμάρχη, δεν ενημέρωσε, ως όφειλε τις αρμόδιες αρχές. Σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία για υπόθαλψη και παράβαση καθήκοντος και οδηγείται ομοίως σήμερα στον αρμόδιο Εισαγγελέα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ