Ανατράπηκε νταλίκα στην υψηλότερη οδογέφυρα της χώρας (pic)

Gazzetta team
Ανατράπηκε νταλίκα στην υψηλότερη οδογέφυρα της χώρας (pic)
Τρομακτικό ατύχημα στην γέφυρα του Μετσόβου όπου οι ισχυροί άνεμοι ανέτρεψαν μία νταλίκα.

Μόνο ως τρομακτική μπορεί να χαρακτηριστεί η εικόνα που έρχεται από την Εγνατία Οδό και το περιστατικό που συνέβη εκεί, το μεσημέρι της Δευτέρας.

Γύρω στις 16:30 λοιπόν, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, μία νταλίκα παρασύρθηκε από τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν με αποτέλεσμα να ανατραπεί και να καταλήξει στο οδόστρωμα.

Με δεδομένο οτι το περιστατικό συνέβη στην Γέφυρα του Μετσόβου, η οποία είναι η υψηλότερη οδογέφυρα της χώρας, καταλαβαίνει κανείς πως γλιτώσαμε την τραγωδία.

Η επιχείρηση που ακολούθησε

Στο σημείο έσπευσε η πυροσβεστική καθώς είναι πολύ κοντά στο Μέτσοβο και απεγκλώβισε τον οδηγό, όμως η απομάκρυνση του οχήματος χρειάστηκε χρόνο.

Το γερανοφόρο που πήγε για να σηκώσει τη νταλίκα και να την οδηγήσει εκτός γέφυρας, επίσης αντιμετώπισε προβλήματα εξ αιτίας των ισχυρών ανέμων και χρειάστηκε να φτάσουμε κοντά στα μεσάνυχτα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η επιχείρηση.

Τα χαρακτηριστικά της γέφυρας

Το μήκος της είναι 537μ. και χάνει από αυτή του Ρίου για μόλις 23 μέτρα (560), ενώ το ύψος της από τον ποταμό που βρίσκεται από κάτω, φτάνει τα 150 μέτρα.

Μεγάλη προσοχή σέ όσους κινούνται και στα δύο ρεύματα τής Εγνατίας οδού.. ισχυρή άνεμοι σαρώνουν όλες τις περιοχές...

Δημοσιεύτηκε από Ελληνικό φορτηγό στις Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2021

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ