Πετρετζίκης: «Παραγγέλνω απ' εξω και ο ντελιβεράς με κοιτάζει περίεργα»

Gazzetta team
Πετρετζίκης: «Παραγγέλνω απ' εξω και ο ντελιβεράς με κοιτάζει περίεργα»
Ο Άκης Πετρετζίκης μίλησε για τις αντιδράσεις των ντελιβεράδων, όταν παραγγέλνει να φάει απ' έξω.

Το γεγονός ότι ο Άκης Πετριτζίκης μαγειρεύει καθημερινά στο πλαίσιο των εκπομπών και των διαφόρων βίντεο που τρέχουν στα social media, δεν σημαίνει απέχει από τα... ντελίβερι. Το αντίθετο. Όπως αποκάλυψε και ο ίδιος στην συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή του Αντώνη Σρόιτερ στον Alpha «Tik Talk», αρκετά συχνά παραγγέλνει απ' έξω.

Όπως τόνισε λοιπόν ο ίδιος, όταν η παραγγελία φτάνει στο σπίτι του και ο ντελιβεράς τον κοιτάζει κάπως περίεργα, καθώς αρνείται να πιστέψει πως ένας τόσο γνωστός άνθρωπος της μαγειρικής δεν τρώει αποκλειστικά σπίτι του ή αυτά που φτιάχνει ο ίδιος.

Το πλήγμα στην εστίαση

Αρχικά, ο Άκης Πετρετζίκης αναφέρθηκε στο πλήγμα που έχει υποστεί η εστίαση με τον κορονοϊό, λέγοντας: «Ολη η χρονιά είναι για πέταμα. Σε δυο χρόνια θα σταματήσουμε να μιλάμε για τον ιο. Η πρώτη φορά που συνειδητοποίησα ότι υπάρχει πανδημία ήταν όταν έκανα για πρώτη φορά τεστ covid. Το πρώτο μέλημα μας ήταν οι εργαζόμενοί μας. Προσπαθήσαμε με όσα ξέραμε αλλά κι από τα ΜΜΕ να πληροφορηθούμε τί έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Σκεφτόμασταν τα παιδιά στα εστιατόρια επειδή έρχονταν σε επαφή με περισσότερο κόσμο από οποιονδήποτε άλλον. Φοβόντουσαν μην κολλήσουν ο ένας τον άλλον κι εγώ φοβόμουν μην μπούνε άλλοι και τους κολλήσουν. Έπιασα κάθε μαγαζί ξεχωριστά κι είπα μέσα από την καρδιά μου στα παιδιά τι πρέπει να προσέξουν π.χ. να φροντίζουν τα τραπέζια περισσότερο για αυτούς. Προσπαθούσαμε να κρατήσουμε όλα τα μέτρα αλλά δυσκολευτήκαμε γιατί θέλαμε να είμαστε τυπικοί και δεν ήμασταν κι αστυνομικοί για να βρισκόμαστε πίσω από κάθε άτομο και να του λέμε βάλε την μάσκα.

Σου έλεγαν άνοιξε, αλλά να είσαι κι ο σερίφης του μαγαζιού, που ουσιαστικά ήταν αδύνατον. Νιώθαμε ενοχικά μέχρι που μας έκλεισαν. Ίσως ανακουφιστήκαμε αρχικά, μέχρι που ήρθαν οι πρώτοι λογαριασμοί, όπου από ανακούφιση έγινε λίγο δυσφορία αλλά εντάξει είναι αναγκαίο κακό και πάνω από όλα η υγεία, πάνω από τις επιχειρήσεις. Το πρόβλημα ήταν κυρίως με τους οικογενειάρχες που έπαιρναν ένα συγκεκριμένο μισθό και με το επίδομα υπήρχε πρόβλημα γιατί έπρεπε να προσαρμοστούν σε νέα δεδομένα. Ένας- δύο μήνες εντάξει αλλά μισός χρόνος και δίνοντας 500 ευρώ είναι δύσκολο. Αρκετοί εργαζόμενοι μου έχουν χτυπήσει την πόρτα για να ζητήσουν βοήθεια. Είναι λογικό».

Κεφάλαιο Master Cher

Ακολούθως αναφέρθηκε και στη συμμετοχή του στο πρώτο MasterChef: «Είναι φανταστικό πως μπορεί να αλλάξει η ζωή σου. Όντως πολλές σκέψεις. Αν το βάλεις κάτω και πεις αν βγήκα κερδισμένος στην ζωή μου ή όχι από αυτό θα τρελαθείς γιατί δεν μπορείς να ξέρεις. Βραχυπρόθεσμα ήταν καλό ξεκίνημα αλλά πιο κάτω στην ζωή σου δεν ξέρεις τι θα γίνει… Δεν μου το είχα να το κάνω γιατί γενικά ήμουν πολύ συνεσταλμένος και δεν ήμουν ο άνθρωπος που θα βγω σε μία κάμερα να μιλήσω, ή που θα δεχτεί να βγει πανελληνίως σε ένα κανάλι.

Το να πας σε ένα ριάλιτι θέλει κότσια, δεν είναι μια απλή δουλειά γιατί τα ποσοστά είναι εναντίον σου, όχι υπέρ σου για να βγεις κερδισμένος. Έχουμε δει ανθρώπους παγκοσμίως να καταστρέφονται από ριάλιτι, ή να απογειώνονται. Παίζεις σε μια ρώσικη ρουλέτα και λες είμαι έτοιμος να δω που θα κάτσει. Εγώ ήμουν στην Αγγλία τότε κι ένας φίλος μου δήλωσε συμμετοχή. Δεν θα σου πω ότι θα είχα μία παρόμοια καριέρα, αλλά σίγουρα θα είχα καταφέρει μαγειρικά να πετύχω κάτι διαφορετικό.»

Το delivery

Ακολούθως, εξομολογήθηκε σπίτι του δεν μαγειρεύει. «Τρώω πολύ γιατί πρέπει να δοκιμάζω όλα τα φαγητά που ετοιμάζω, αλλά έχω σταματήσει τους υδατάνθρακες. Δεν μαγειρεύω σπίτι μου. Παραγγέλνω φαγητό απ΄ έξω συχνά και ο ντελιβεράς με κοιτάει περίεργα».

Στο τέλος της εκπομπής ήρθαν και οι προσωπικές ερωτήσεις... «Ήρθα στην εκπομπή για να μου κάνεις τέτοιες ερωτήσεις;», ήταν η απάντησή του στον Αντώνη Σρόιτερ όταν τον ρώτησε αν έχει σχέση αυτό το διάστημα. Αλλά στη συνέχεια για το τί σκοπεύει πάνω στο θέμα αυτό, ήταν ξεκάθαρος: «Θέλω να κάνω κάποια στιγμή οικογένεια. Δεν υπάρχει κάτι πιο όμορφο», συμπλήρωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ