Ανακοινώνεται νέα παράταση στο lockdown

Gazzetta team
Ανακοινώνεται νέα παράταση στο lockdown
Εκτός από το τι θα γίνει με το άνοιγμα των καταστημάτων, ο Στέλιος Πέτσας αναμένεται να τοποθετηθεί και για τα περιοριστικά μέτρα.

Με ενδιαφέρον περιμένει όλη η Ελλάδα τις ανακοινώσεις που θα γίνουν στις 11:00 από τον Στέλιο Πέτσα και τον Άδωνι Γεωργιάδη σχετικά με ποιες επιχειρήσεις και πως θα ανοίξουν.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά από χθες, τα κουρεία και τα βιβλιοπωλεία θα ανοίξουν τα ρολά τους, πιθανότατα την Δευτέρα, με διευρυμένο ωράριο, ενώ τα εμπορικά καταστήματα θα ξεκινήσουν να λειτουργούν όχι με φυσική παρουσία, αλλά με την μέθοδο του κλικ away...

Ένα άλλο κομμάτι όμως που συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον, εκτός από τις λεπτομέρειες για τα παραπάνω, είναι το τι θα γίνει με τα περιοριστικά μέτρα, την απαγόρευση κυκλοφορίας και το lockdown γενικότερα.

Εδώ και μέρες έχει ειπωθεί πως θα παραμείνει η απαγόρευση κυκλοφορίας από νομό σε νομό, προκειμένου να μην επιβαρυνθούν επιδημιολογικά περιοχές που είναι πράσινες αυτή τη στιγμή.

Τα περιοριστικά μέτρα

Από εκεί και πέρα, όλα δείχνουν οτι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θα ανακοινώσει την παράταση του lockdown για μία εβδομάδα ακόμα. Δηλαδή μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου.

Ωστόσο, όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, αυτό δεν έχει καμία σχέση ούτε με αυτό που ίσχυε ως σήμερα και πολύ περισσότερο με αυτό που υπήρχε την άνοιξη.

Και αυτό γιατί με ανοιχτά κομμωτήρια, κουρεία και εμπορικά καταστήματα για την παραλαβή αγορών, η κίνηση στους δρόμους θα είναι δεδομένα μεγάλη.

Επίσης, οποιοσδήποτε θα μπορεί να πάει όπου θέλει, καθώς αν έχει στείλει το κατάλληλο μήνυμα, θα δικαιολογείται η μετάβαση του από τον ένα δήμο της Αττικής στον άλλον.

Παράλληλα, όμως αναμένεται να μειωθούν οι ώρες που απαγορεύεται η κυκλοφορία το βράδυ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ