Εισήγηση λοιμωξιολόγων: Πράσινο φως μόνο για κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία και click away αλλά με πολύ αυστηρά μέτρα

Gazzetta team
Εισήγηση λοιμωξιολόγων: Πράσινο φως μόνο για κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία και click away αλλά με πολύ αυστηρά μέτρα
Οι ειδικοί ήταν αντίθετοι στο άνοιγμα των εμπορικών κέντρων.

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων που συνεδρίασε το πρωί συμφώνησε κατά πλειοψηφία να εισηγηθούν άρση μέτρων στην κυβέρνηση και το άνοιγμα από Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου των κομμωτηρίων, των βιβλιοπωλείων και το click away από τα εμπορικά καταστήματα, σύμφωνα με όσα αναφέρει το iefimerida.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες η επιτροπή στην εισήγησή της τονίζει πως στην περίπτωση που εγκριθεί η συγκεκριμένη πρόταση θα πρέπει να ληφθούν πολύ αυστηρά μέτρα λειτουργίας για τα καταστήματα που θα ανοίξουν (κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία), ενώ το click away να γίνεται αυστηρά και μόνο κατόπιν με ραντεβού.

Σε κάθε περίπτωση την τελική απόφαση θα την λάβει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και οι ανακοινώσεις θα γίνουν αύριο από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα.

Νωρίτερα δημιουργήθηκε ένα αλαλούμ σχετικά με το πότε θα ανοίξουν τα κομμωτήρια, καθώς το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών ανέφερε πως αναμένεται να ανοίξουν το Σάββατο ή την Κυριακή και όχι τη Δευτέρα, ενώ ο υπουργός Ανάπτυξης σε δηλώσεις του ανέφερε πως δεν έχει ληφθεί ακόμα καμία απόφαση.