«Φρούριο» η Αθήνα για την επέτειο Γρηγορόπουλου: Χιλιάδες αστυνομικοί στους δρόμους, drones και ελικόπτερα (vids)

Gazzetta team
«Φρούριο» η Αθήνα για την επέτειο Γρηγορόπουλου: Χιλιάδες αστυνομικοί στους δρόμους, drones και ελικόπτερα (vids)
Drones, ελικόπτερα και τουλάχιστον 4.000 αστυνομικοί επί ποδός σε ολόκληρη την Αττική για τη 12η επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Οι επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ. εκφράζουν φόβους για χτύπημα περιφερειακά.

​Τις ημέρες της επετείου του Πολυτεχνείου θα θυμίζει το επόμενο τριήμερο η Αττική και, κυρίως, το κέντρο της Αθήνας και η ευρύτερη περιοχή γύρω από τα Εξάρχεια.

Την Κυριακή, θυμίζουμε 6 Δεκεμβρίου, συμπληρώνονται 12 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και η ελληνική αστυνομία καταστρώνει τα σχέδιά της, προκειμένου να αποτραπούν οι συγκεντρώσεις, αρχικά εκείνη στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλα, όπου έπεσε νεκρός ο Γρηγορόπουλος στις 6 Δεκεμβρίου του 2008, από τη σφαίρα του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Να θυμίσουμε ότι ήδη υπάρχει κάλεσμα για το πρωί και το μεσημέρι της Κυριακής στο σημείο (11 και 2), για να τιμηθεί η μνήμη του αδικοχαμένου Αλέξη, με κείμενο, μάλιστα, που υπογράφουν επώνυμα δικηγόροι, δημοσιογράφοι, εκπαιδευτικοί, καλλιτέχνες, ακτιβιστές και άλλοι, μεταξύ των οποίων και η Μάγδα Φύσσα.

Το κείμενο υπογράφουν ενδεικτικά οι: Σωκράτης Μάλαμας, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Γιάννης Αγγελάκας, Νατάσα Μποφίλιου, Σπύρος Γραμμένος, Βασίλης Κουκαλάνι, Θανάσης Καμπαγιάννης, Χρυσούλα Πετσιμέρη κ.α.

Ανακοινώνεται απαγόρευση συναθροίσεων

Αύριο, ωστόσο, παραμονή της επετείου, αναμένεται να ανακοινωθεί απαγόρευση συναθροίσεων, όπως και στο Πολυτεχνείο πριν από μερικές εβδομάδες. Η απαγόρευση συναθροίσεων, φυσικά, θα επικαλείται λόγους δημόσιας υγείας για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού και θα προβλέπει πρόστιμα για τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες.

Την ίδια στιγμή, όπως προαναφέρθηκε, η ΕΛ.ΑΣ. καταστρώνει τα σχέδια της, έχοντας λάβει πολύ αυστηρά μέτρα, γεγονός, άλλωστε, που αποδείχθηκε ήδη από σήμερα (4/12), όταν ομάδα περίπου 100 ατόμων άνοιξε πανό για τον Γρηγορόπουλο και μέσα σε 2-3 λεπτά ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις (κεντρική φώτο) εμφανίστηκαν στην είσοδο του μετρό, έκαναν προσαγωγές και πέταξαν χημικά...

Το πρωί της Κυριακής, λοιπόν, φαίνεται πως τουλάχιστον 4.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται στους δρόμους της Αττικής, δημιουργώντας έναν κλοιό γύρω από την ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων. Τα ελικόπτερα, δε και τα drone της ελληνικής αστυνομίας θα μεταφέρουν συνεχώς εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων, ενώ αυξημένα θα είναι και τα μέτρα προστασίας στα αστυνομικά τμήματα.

Πάντως, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του MEGA, στην αστυνομία ανησυχούν για τις καταδρομικές επιθέσεις στα Εξάρχεια, καθώς δεν υπάρχει τρόπος να «προβλεφθούν», ενώ οι επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ. εκφράζουν φόβους για χτύπημα περιφερειακά της Αττικής.