Η εισαγγελέας απολογήθηκε στους δικηγόρους της Χρυσής Αυγής

Gazzetta team
Η εισαγγελέας απολογήθηκε στους δικηγόρους της Χρυσής Αυγής
Η Αδαμαντία Οικονόμου εξήγησε στους συνήγορους υπεράσπισης την θέση της σχετικά με την ελαφρυντικά.

Κατά την διάρκεια της χθεσινής ημέρας όπου αναλώθηκε όλη στα ελαφρυντικά των ενόχων στην δίκη της Χρυσής Αυγής, η εισαγγελέας της έδρας συγκέντρωση τα... πυρά των δικηγόρων.

Ο λόγος; Επειδή η αρχική της πρόταση της Αδαμαντίας Οικονόμου ήταν η απαλλαγή των κατηγορουμένων για την εγκληματική οργάνωση και χθες, σχετικά με τα ελαφρυντικά δεν αναγνώρισε κανένα σε όσους έχουν να κάνουν με την διεύθυνση.

Έτσι, την Παρασκευή το πρωί, με το που ξεκίνησε η διαδικασία πήρε τον λόγο και είπε: «Στη χθεσινή συνεδρίαση δέχτηκα σφοδρή επίθεση από τους συνηγόρους των κατηγορουμένων, παρά το γεγονός ότι η πρόταση μου ήταν απαλλακτική για την διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Άφησαν αιχμές περί λιποψυχίας και αλλαγής πλεύσης. Για να μην υπάρχουν σκιές, παραμένω πίστη στην πρόταση μου, στην οποία προέβη κατά συνείδηση με γνώμονα τους κανόνες δικαίου. Ο εισαγγελέας ανεξάρτητα της προτάσής του οφείλει να λαμβάνει υπόψη την απόφαση, να την υιοθετεί και να προτείνει ανάλογα με αυτή. Ήμουν υποχρεωμένη παρά την πρόταση μου να κάνω αυτή την εισήγηση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ