Κορονοϊός: Από ποιες χώρες προήλθαν τα περισσότερα κρούσματα (pics)

Gazzetta team
Κορονοϊός: Από ποιες χώρες προήλθαν τα περισσότερα κρούσματα (pics)
Από τη Ρουμανία ήρθαν στην χώρα τα περισσότερα εισαγόμενα κρούσματα κορονοϊού σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που εξέδωσε σήμερα η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στο πλαίσιο της εβδομαδιαίας ενημέρωσης.

H γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε στατιστικά στοιχεία στα οποία αποτυπώνονται οι χώρες από τις οποίες προήλθαν τα περισσότερα κρούσματα κορoνοϊού στην Ελλάδα.

Όπως είπε νωρίτερα στην εβδομαδιαία ενημέρωσή του, ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς, το 83% των κρουσμάτων είναι εγχώρια, ενώ η μετάδοση οφείλεται στη μαζική κυκλοφορία και τη μη τήρηση των μέτρων.

Όσον αφορά τα εισαγόμενα κρούσματα, σύμφωνα με τα στοιχεία της γ. γ. Πολιτικής Προστασίας, τα περισσότερα εισαγόμενα κρούσματα καταγράφονται από Ρουμανία, Βουλγαρία, Σερβία, Αλβανία και Σουηδία.

Από το άνοιγμα των συνόρων μέχρι και σήμερα έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα:

  • 88 κρούσματα από τη Ρουμανία,
  • 86 από τη Βουλγαρία,
  • 80 από τη Σερβία,
  • 63 από την Αλβανία
  • 29 από τη Σουηδία.

Συνολικά από τη 1η Ιουλίου μέχρι και τις 16 Αυγούστου ο αριθμός των εισερχομένων ατόμων στη χώρα ανέρχεται σε 2.592.853. Από αυτούς οι 2.068.408 εισήλθαν από τα αεροδρόμια, οι 140.051 από λιμάνια και οι 384.394 από τα χερσαία σύνορα.

Το ίδιο διάστημα, δηλαδή από 1ης Ιουλίου μέχρι και 16 Αυγούστου, έχουν διενεργηθεί συνολικά 319.379 τεστ COVID-19.