Φορτωμένο με τη νιτρική αμμωνία, το πλοίο που ανατίναξε τη Βηρυτό είχε περάσει από τον Πειραιά! (vid)

Gazzetta team
Φορτωμένο με τη νιτρική αμμωνία, το πλοίο που ανατίναξε τη Βηρυτό είχε περάσει από τον Πειραιά! (vid)
Ανατριχιαστική αποκάλυψη για το πλοίο που ανατίναξε τη Βηρυτό, καθώς φαίνεται πως, φορτωμένο με τη νιτρική αμμωνία, είχε περάσει από τον Πειραιά για ανεφοδιασμό!

Αποκάλυψη που προκαλεί ανατριχίλα από το OPEN.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του καναλιού, Θανάση Αυγερινό, η νιτρική αμμωνία, που προκάλεσε την ανείπωτη τραγωδία στη Βηρυτό, είχε περάσει από τον Πειραιά!

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Το ανατριχιαστικό της ιστορίας με το μοιραίο πλοίο είναι ότι, φορτωμένο με τη νιτρική αμμωνία, έκανε στάση στον Πειραιά για ανεφοδιασμό».

Αποκάλυψε, δε, ότι «στον Πειραιά φαίνεται πως υπήρξε κάποια σύγκρουση μεταξύ πληρώματος και ιδιοκτήτη. Η εκδοχή του καπετάνιου είναι ότι το πλοίο βρέθηκε στη Βηρυτό για να προσθέσει φορτίο με αγροτικά μηχανήματα, το κατάστρωμα δεν άντεξε από το βάρος λόγω παλαιότητα και το 2014 το πλοίο βρέθηκε δεσμευμένο στο λιμάνι τη Βηρυτού».

Ο δημοσιογράφος, εξάλλου, έκανε λόγο για μια «πολύ περίεργη ιστορία. Ιδιοκτήτρια του πλοίου είναι μια εταιρεία με έδρα τη Λεμεσό. Επικεφαλής αυτής της εταιρείας είναι ένας Ρώσος πολίτης, ο Ίγκορ Γκρετσούσκιν. Είναι άγνωστο εάν αυτός παραμένει στην Κύπρο και συνεχίζει την οποιαδήποτε τέτοια δραστηριότητα του. Πάντως κατάγεται από το Χαμπάρος της ρωσικής Άπω Ανατολής».

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, «το πλοίο αυτό ανήκε ως το 2013 σε κυπριακή εταιρεία, όταν έπειτα αγοράστηκε από τον Γκρετσούσκιν, για τον οποίο υπάρχουν πολλά στοιχεία, από καταγγελίες πρώην υπαλλήλων του ναυτικών, που έμεναν απλήρωτοι κατά περιόδους».

Το φορτίο της νιτρικής αμμωνίας φαίνεται πως είχε φορτωθεί στο λιμάνι του Μπατούμι της Γεωργίας και είχε προορισμό τη Μοζαμβίκη με σκοπό -κανείς δεν μπορεί να το επιβεβαιώσει- αλλά αυτός ήταν γραμμένος στα χαρτιά, να αξιοποιηθεί ως συστατικό για λίπασμα.

Ο καπετάνιος, που έχει μιλήσει σε πολλά ρωσικά μέσα, είπε ότι βρήκε το καράβι φορτωμένο, με σημαία Μολδαβίας, στη Τούζλα της Τουρκίας, εκεί άλλαξε το προηγούμενο πλήρωμα, το οποίο είχε μείνει και αυτό για τέσσερις μήνες απλήρωτο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ...