Με action cameras τα κράνη και οι στολές της αστυνομίας για live εικόνα

Gazzetta team
Με action cameras τα κράνη και οι στολές της αστυνομίας για live εικόνα
Με κάμερες για live μετάδοση, θα εξοπλιστούν ομάδες της αστυνομίας από Σεπτέμβριο.

Mε την τελευταία λέξη της τεχνολογίας εξοπλίζεται η αστυνομία από τον Σεπτέμβριο με action cameras, για να βοηθήσουν τα επιχειρησιακά της σχέδια.

Στελέχη των ΜΑΤ, της ομάδας ΔΡΑΣΗ και της ΟΠΚΕ, θα έχουν στο κράνος ή στη στολή τους κάμερες για ζωντανή εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων και θα μπορούν να βλέπουν άμεσα τα δρώμενα από ομάδες που προχωρούν σε συμπλοκές, φασαρίες, διαδηλώσεις με αντιπαραθέσεις και όλα τα συναφή.

Ξεκίνησαν οι διαδικασίες

Ηδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία για τις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις λειτουργίας τους από το υπουργείο προστασίας του πολίτη και θα ακολουθήσει η προμήθεια του εξοπλισμού.

Για την αγορά των καμερών έχει ξεκινήσει διαγωνισμός. Στόχος είναι οι αρμόδιες Αρχές, να έχουν σαφή και live εικόνα από το επιχειρησιακό πεδίο των ενεργειών αστυνομικών στα περιστατικά που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

Το ζητούμενο είναι κάποια στιγμή να φορούν όλοι οι αστυνομικοί αυτών των αστυνομικών υπηρεσιών τις κάμερες. Φαίνεται όμως πως αυτό δεν είναι απόλυτα εφικτό και έτσι θα τις φέρουν οι επικεφαλής ή συγκεκριμένος αστυνομικός κάθε διμοιρίας ή ομάδας που βρίσκεται στο επιχειρησιακό σχέδιο..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ