Οξύ πνευμονικό οίδημα η αιτία θανάτου του Βασίλη Μάγγου σύμφωνα με τον ιατροδικαστή

Gazzetta team
Οξύ πνευμονικό οίδημα η αιτία θανάτου του Βασίλη Μάγγου σύμφωνα με τον ιατροδικαστή
Οξύ πνευμονικό οίδημα έδειξε η ιατροδικαστική έρευνα για τον θάνατο του Βασίλη Μάγγου.

Ολοκληρώθηκε η νεκροψία του Βασίλη Μάγγου, ο οποίος είχε βρεθεί νεκρός από την μητέρα του, την Δευτέρα στο δωμάτιο του σπιτιού του.

Θυμίζουμε οτι ο 26χρονος, πριν από ένα μήνα είχε τραυματιστεί σοβαρά από αστυνομικούς που τον ξυλοκόπησαν κατά την διάρκεια μαζικής διαδήλωσης ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ-Lafarge και της δημιουργίας εργοστασίου SRF από τον δήμο Βόλου

Η γνωμάτευση της Ελένης Καλύβα που ανέλαβε την ιατροδικαστική έρευνα, σύμφωνα με το ethnos.gr, αναφέρει ως αιτία θανάτου το οξύ πνευμονικό οίδημα.

Θα ακολουθήσουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, τα οποία χρειάζονται περισσότερο χρόνο.

Θυμίζουμε οτι για την υπόθεση του ξυλοδαρμού του, μετά από ένα μήνα, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε πως το περιστατικό εξετάζεται.

Δήλωση του Αλέξη Τσίπρα

Ο Αλέξης Τσίπρας τοποθετήθηκε για το θέμα αυτό, λέγοντας: «Σε ένα ισχυρό, σύγχρονο και σοβαρό δημοκρατικό κράτος, υπάρχουν θεσμοί, διαδικασίες και μια συγκροτημένη λειτουργία για να διερευνηθούν τα αίτια του θανάτου ενός νεαρού παιδιού.

Όλοι οφείλουν να τα σέβονται. Και ειδικά ο αρμόδιος Υπουργός που έσπευσε χθες να προκαταλάβει το ιατροδικαστικό πόρισμα, χωρίς να βρει δυο λόγια να πει για την πρωτοφανή αστυνομική βία, όπως αποδεικνύεται και από το οπτικοακουστικό υλικό που έχει δημοσιευθεί.

Η μόνη απάντηση μπορεί να είναι η πλήρης διαφάνεια και η δικαιοσύνη. Αυτά επιβάλλει ο σεβασμός στη μνήμη ενός νέου παιδιού που έφυγε άδικα, αλλά και στην οικογένεια του που θρηνεί. Και σίγουρα, όχι σκιές, αναπάντητα ερωτήματα, ατιμωρησία και ύποπτες ενέργειες στη διερεύνηση των αιτίων του θανάτου του Βασίλη Μάγγου.

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους αγαπημένους του ανθρώπους».