Ένα μήνα μετά ο Χρυσοχοΐδης είπε: «Ερευνάται ο ξυλοδαρμός Μάγγου» (vid)

Gazzetta team
Ένα μήνα μετά ο Χρυσοχοΐδης είπε: «Ερευνάται ο ξυλοδαρμός Μάγγου» (vid)
Χρειάστηκε να περάσει ένας μήνας από τον ξυλοδαρμό και ο 26χρονος να βρεθεί νεκρός, προκειμένου ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης να προαναγγείλει έρευνα.

Με μεγάλη καθυστέρηση φαίνεται πως το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αποφάσισε να ερευνήσει το περιστατικό με τον απάνθρωπο ξυλοδαρμό του Βασίλη Μάγγου στον Βόλο.

Βέβαια για να γίνει αυτό, χρειάστηκε να περάσει ένας μήνας από τότε, να χάσει την ζωή του ο 26χρονος και το video-γροθιά στο στομάχι να επανέλθει στην επικαιρότητα, γιατί μάλλον όταν είχε πρωτοβγεί δεν είχε... συγκινήσει αρκετά τους υπεύθυνους.

Την Τετάρτη λοιπόν, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μιλώντας στον ΣΚΑΙ, είπε πως ερευνάτε το video με τον ξυλοδαρμό του νεαρού από τους αστυνομικούς, λέγοντας: «Πιστεύετε οτι θα μείνει έτσι το βίντεο που δείχνει οτι ξυλοκοπείται ο Μάγγος; Σε καμία περίπτωση. Ερευνάται το περιστατικό».

Νωρίτερα, ο Υπουργός είχε δηλώσει: «Κάποιοι προσπάθησαν να συνδέσουν τον θάνατο του παιδιού με περιστατικά αστυνομικής βίας. Αυτό είναι απαράδεκτο. Το γράφει και η ίδια η ανακοίνωση οτι πρέπει να βγει πρώτα το πόρισμα του ιατροδικαστή. Εδώ χάθηκε ένα παιδί 26 ετών. Ένας βλαστός. Είναι οδυνηρό για όλους μας και κυρίως για τους γονείς του. Ας δείξουμε σεβασμό.

Επιχείρησαν να πούνε οτι ο θάνατός του συνδέεται με την αστυνομική βία που δέχθηκε πριν ένα μήνα. Είναι ένα ψέμα. Δεν έχουμε κανένα στοιχείο για να πούμε από τι πέθανε. Τι θα γίνει σήμερα λοιπόν. Θα γίνει η ιατροδικαστική έκθεση παρουσία εισαγγελέα κι εκεί θα βγει το συμπέρασμα. Γίνεται μία προσπάθεια συστηματική να συνδέσουν την πολιτική του Υπουργείου με την ανοχή ή την υποστήριξη στην αστυνομική βία. Εγώ ψήφισα νόμο που προβλέπει πως όλες οι καταγγελίες θα πρέπει να υποβάλλονται στον Συνήγορο του Πολίτη, που έχει ανακριτικές αρμοδιότητες και τελειώσαν οι εσωτερικές διαδικασίες και οι ΕΔΕ».