Λίγο πριν τις 2 το πρωί άδειασε η πλατεία της Αγίας Παρασκευής, χωρίς να υπάρξει ένταση (vids)

Gazzetta team
Λίγο πριν τις 2 το πρωί άδειασε η πλατεία της Αγίας Παρασκευής, χωρίς να υπάρξει ένταση (vids)
Περισσότεροι από 150 νεαροί βρέθηκαν στην πλατεία Αγίου Ιωάννη, στην Αγία Παρασκευή, και αντέδρασαν στο κλείσιμό της από την αστυνομία. Λίγο πριν την μία το βράδυ έκαναν την εμφάνισή τους και τα ΜΑΤ, χωρίς όμως να έχουμε επεισόδια και η Πλατεία άδειασε λίγο πριν τις 2 το πρωί. Δείτε βίντεο που εξασφάλισε το gazzetta.gr.

Ένταση στην Αγία Παρασκευή το βράδυ της Τετάρτης, με 150 νεαρούς να συγκεντρώνονται στην πλατεία Αγίου Γεωργίου και να αντιδρούν στο κλείσιμό της, φωνάζοντας συνθήματα. «Η αστυνομία έξω από τη πλατεία», έλεγαν μεταξύ άλλων, ενώ οι αστυνομικοί τους καλούσαν να αποχωρήσουν. Λίγο πριν την μία το βράδυ έκαναν την εμφάνισή τους και τα ΜΑΤ όπου και κάθισαν για περίπου μία ώρα. Λίγο πριν τις 2 αποχώρησαν χωρίς να γίνει το παραμικρό και στην συνέχεια η Πλατεία άδειασε.

Θυμίζουμε, νωρίτερα, ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε πως η πλατεία θα κλείνει από εδώ και στο εξής από τις 9 το βράδυ και έως τις 6 το πρωί, μετά από όσα έγιναν χθες, με το πάρτι των 400 ατόμων...

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, λοιπόν, και ενώ είχαν αναπτυχθεί και ΜΑΤ, βρέθηκαν από νωρίς στη συμβολή των δρόμων Αγίου Ιωάννου και Τασοπούλου και στις 21:00 μπήκε το «λουκέτο» στην πλατεία, με αποτέλεσμα να προκληθεί η ένταση. Μια ένταση, ωστόσο, που δεν κράτησε για πολύ ώρα και επί του παρόντος δεν πήρε διαστάσεις.

UPDATE 21:54: Αρκετοί νεαροί που είχαν συγκεντρωθεί αρνούνται να αποχωρήσουν, οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει την πλατεία, ενώ συγκεντρώνονται και αρκετοί κάτοικοι.

UPDATE 22:38: Νέα προειδοποίηση από την αστυνομία, καλεί τους νεαρούς που παραμένουν στην πλατεία να αποχωρήσουν...

UPDATE 23:06: Η αστυνομία απομακρύνει σιγά σιγά τον κόσμο που βρίσκεται πέριξ της πλατείας και παρακολουθεί.

UPDATE 23:21: Οι νεαροί αρχίζουν και φεύγουν από την πλατεία!

UPDATE 23:32: Και τώρα ξαναμαζεύονται στην πλατεία. Θα είναι μεγάλη η βραδιά απ' ό,τι φαίνεται...

UPDATE 23:52: Έχουν επιστρέψει αρκετοί στην πλατεία. Οι αστυνομικοί έχουν απομακρυνθεί στα 50 μέτρα και η μία πλευρά σε αυτήν την φάση παρατηρεί την άλλη.

UPDATE 00:03: Αποχωρούν δυνάμεις των ΜΑΤ αλλά παραμένουν αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή.

UPDATE 00:30: Η κατάσταση έχει ηρεμήσει για τα καλά και φαίνεται πως πηγαίνουμε για εκτόνωση σε αυτήν την φάση.