Μοιράσου αυτό που ζεις με το gazzetta: Το #ΜένουμεΣπίτι στο Σάντα Κρουθ της Τενερίφης! (vid)

Gazzetta team
Μοιράσου αυτό που ζεις με το gazzetta: Το #ΜένουμεΣπίτι στο Σάντα Κρουθ της Τενερίφης! (vid)
Ο καθηγητής Γιώργος Βλάχος έστειλε το inbox του στην στήλη του Gazzetta.gr από την Τενερίφη των Καναρίων Νήσων της Ισπανίας, απέναντι από τη Δυτική Σαχάρα ως μόνιμος κάτοικος Καναρίων Νήσων από το 2014 με καταγωγή από την Θεσσαλονίκη.

Το βίντεο που έστειλε στο Gazzetta.gr ο Γιώργος Βλάχος δείχνει πώς ερήμωσε η πόλη Σάντα Κρουθ, η πρωτεύουσα της Τενερίφης, όπου διαμένει ο καθηγητής. Οι έλεγχοι στους δρόμους, μετά από την απαγόρευση κυκλοφορίας ΔΕ16ΜΑΡ, είναι τακτικοί και τα πρόστιμα τσουχτερά.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Βλάχο οι Αρχές πράττουν ορθώς. Τα Μέσα Συγκοινωνίας (λεωφορεία και τραμ) είναι δωρεάν. Το πρόστιμο για μη ακύρωση εισιτηρίου στο τραμ (υπό κανονικές συνθήκες) ανέρχεται στα 400,- ευρώ. Στα σούπερ μάρκετ δίνουν πρώτα αντισηπτικό να βάλουν στα χέρια οι πολίτες και κατόπιν γάντια. Τηρούνται και εκεί οι αποστάσεις & υπάρχουν πινακίδες και ταινίες στο πάτωμα. Κάθε απόγευμα στις 7 ο κόσμος βγαίνει στα μπαλκόνια για να χειροκροτήσει και να εμψυχώσει τους ιατρούς και νοσηλευτές. Όπως επίσης και τους αστυνομικούς, πυροσβέστες, δημοτική αστυνομία, υπαλλήλους σε λιμάνια και αεροδρόμια, προσωπικό ασφαλείας. Ο κ. Βλάχος στέλνει τις καλύτερες ευχές του και κουράγιο και στην Ελλάδα.

Στείλτε μας, στη σελίδα μας στο Facebook (όσοι δεν έχετε Facebook μπορείτε να στέλνετε στο [email protected]), φωτογραφίες και βίντεο από την καθημερινότητά σας, από όσα αντιμετωπίζετε στη γειτονιά σας (είτε είναι στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό), και μοιραστείτε την εμπειρία σας με εκατομμύρια ανθρώπους και με εκατοντάδες χιλιάδες καθημερινούς χρήστες από όλο τον κόσμο. Στείλτε μας, στη σελίδα μας στο Facebook, το link από οτιδήποτε διαβάσατε/είδατε στα διεθνή media που κρίνετε ότι έχει νόημα να το μοιραστείτε με τους εκατοντάδες χιλιάδες καθημερινούς αναγνώστες μας.