Απτόητοι: Πλήθος κόσμου βγήκε για τη βόλτα του και σήμερα (vids)

Gazzetta team
Απτόητοι: Πλήθος κόσμου βγήκε για τη βόλτα του και σήμερα (vids)
Στην Αττική, άλλοι πήγαν για μπάνιο στις ελεύθερες παραλίες και άλλοι στο Σύνταγμα, για να δουν την αλλαγή φρουράς, ενώ στην Καλαμάτα και στην Πάτρα ο κόσμος κατέβηκε για βόλτα, και μεταξύ τους πολλοί ηλικιωμένοι. Νέο βίντεο από την κοσμοσυρροή το βράδυ του Σαββάτου στην παραλία Θεσσαλονίκης.

Από το ένα αυτί μπαίνει, από το άλλο βγαίνει.

Οπότε, από ένα σημείο και μετά, είμαστε, απλά, άξιοι της μοίρας μας και των επιλογών μας. Υπάρχει, ωστόσο, κόσμος, πολύς κόσμος, που δεν φταίει σε τίποτα...

Ενώ, λοιπόν, τα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας έφτασαν τα 331, με τα 103 να επιβεβαιώνονται μόνο το τελευταίο 24ωρο, ενώ στην Ιταλία τα νούμερα των κρουσμάτων και των νεκρών που ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής προκαλούν σοκ, ενώ η κυβέρνηση, οι ειδικοί, όλος ο πλανήτης, φωνάζει «μείνετε σπίτι», προκειμένου να σταματήσει η εξάπλωση του ιού, κάποιοι, αρκετοί δυστυχώς, εξακολουθούν να σφυρίζουν αδιάφορα.

Και σήμερα, λοιπόν, τα μέτρα δεν εμπόδισαν συμπολίτες μας να βγουν έξω, για να πάρουν τον καθαρό τους αέρα.

Στην Καλαμάτα, για παράδειγμα, ο κόσμος βγήκε έξω για να... ξεσκάσει από την καραντίνα. Και το χειρότερο από όλα είναι ότι, ανάμεσά τους, βρίσκονταν και πάρα πολλοί ηλικιωμένοι...

Στην Αττική, και πριν -ευτυχώς- χαλάσει ο καιρός, πλήθος κόσμου πήγε στις ελεύθερες παραλίες (του Αλίμου για παράδειγμα), δίνοντας μια ηχηρή απάντηση στο κλείσιμο των οργανωμένων παραλιών, που ανακοίνωσε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ότι «θα κάνουμε ό,τι θέλουμε». Κάποιοι, μάλιστα, έσπασαν μέχρι και τα λουκέτα για να μπουν στις παιδικές χαρές. Στο Σύνταγμα, εξάλλου, είχαμε συνωστισμό για την αλλαγή φρουράς.

Στη Θεσσαλονίκη, δε, το βράδυ του Σαββάτου, κυκλοφόρησε ένα νέο βίντεο στο protothema.gr που δείχνει χιλιάδες ανθρώπους να έχουν κατέβει στην παραλία, πλάι πλάι, για βόλτα, περπάτημα και τρέξιμο. Είναι τόσοι πολλοί, που σχηματίζουν κανονικές ουρές -σαν να είναι στο σούπερ μάρκετ!

Ευτυχώς, απόψε, και ενώ βρέχει στη Θεσσαλονίκη, ελάχιστοι είναι αυτοί που βρίσκονται έξω...