Κορονοϊός: 103 νέα κρούσματα, σύνολο 331

Gazzetta team
Κορονοϊός: 103 νέα κρούσματα, σύνολο 331
Άλλα 103 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε πως υπάρχουν ο Σωτήρης Τσιόρδας, με τον συνολικό αριθμό τους να ανεβαίνει στα 331.

Μακραίνει ο κατάλογος των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα.

Το απόγευμα της Κυριακής, ο Σωτήρης Τσιόρδας ανακοίνωσε πως υπάρχουν 49 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο, στα οποία, ωστόσο, προστίθενται και άλλα 54 από δείγματα και προηγούμενων ημερών, που δεν είχε αποσαφηνιστεί αν είναι θετικά. Άρα, μιλάμε για 103 νέα κρούσματα, με τον συνολικό αριθμό τους να φτάνει, πλέον, τα 331. Μέχρι χθες, Σάββατο, ήταν 228.

Από εκεί και πέρα, στην παρούσα φάση, 51 είναι οι ασθενείς με κορονοϊό που νοσηλεύονται, ενώ οκτώ είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας.

Θυμίζουμε και όπως είπε, άλλωστε και ο ίδιος ο κος Τσιόρδας, οι νεκροί στη χώρα μας από τη νόσο Covid-19 είναι, πλέον, τέσσερις, καθώς σήμερα το πρωί έχασε τη μάχη για τη ζωή ο 53χρονος που νοσηλευόταν τα τελευταία 24ωρα διασωληνωμένος σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης και είχε διαγνωστεί θετικός στον SARS-CoV-2.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, όλοι έπασχαν από σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, το ιστορικό τους, δηλαδή, ήταν ήδη επιβαρυμένο. Επομένως περιλαμβάνονταν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.