Κορονοϊός: Τέταρτος νεκρός στην Ελλάδα

Gazzetta team
Κορονοϊός: Τέταρτος νεκρός στην Ελλάδα
Τέταρτος νεκρός στην Ελλάδα από τον κορονοϊό, ο οποίος νοσηλευόταν στη Θεσσαλονίκη.

Στους τέσσερις είναι πλέον οι νεκροί από κορονοϊό στην χώρα μας, καθώς σήμερα το πρωί έχασε τη μάχη για τη ζωή ο 53χρονος που νοσηλευόταν τα τελευταία 24ωρα διασωληνωμένος σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης και είχε διαγνωστεί θετικός στον SARS-CoV-2.

Τον θάνατό του επιβεβαίωσε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διοικητής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Παναγιώτης Παντελιάδης.

Ο 53χρονος από την Σιάτιστα Κοζάνης ήταν το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του Covid-19 στη Δυτική Μακεδονία.

Εργαζόταν ως παρασκευαστής στο Μικροβιολογικό Εργαστήρι του Νοσοκομείου της Καστοριάς.

Χωρίς να έχει διαπιστωθεί ταξιδιωτικό ιστορικό σε ενδημικές περιοχές, ο άτυχος άνδρας απευθύνθηκε την περασμένη Δευτέρα στο Κέντρο Υγείας Σιάτιστας όπου μετά από εξέταση οι υπεύθυνοι ήρθαν σε επαφή με την ΕΟΔΥ.

Ακολούθως, ο ίδιος μετέβη, μαζί με τον αδελφό του, στο «Μαμάτσειο» Νοσοκομείο της Κοζάνης για περαιτέρω εξετάσεις κι όταν διαγνώστηκε όταν είναι φορέας του κορονοϊού διακομίστηκε στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Η υγεία του τα επόμενα 24ωρα παρουσίασε επιπλοκές με συνέπεια να επέλθει σήμερα το πρωί ο θάνατός του.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η ηλικιωμένη μητέρα του και ο αδελφός του βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό στη Σιάτιστα.

Άλλοι τρεις νεκροί τις προηγούμενες μέρες

Το Σάββατο είχαν χάσει τη ζωή τους άλλοι δύο ασθενείς από Covid-19, ένας 67χρονος, με υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος εισήχθη στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου στις 12 Μαρτίου και από τότε νοσηλευόταν διασωληνομένος στην ειδική μονάδα απομόνωσης.

Επίσης, ένας 90χρονος ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στον ιό την Τετάρτη 11 Μαρτίου και είχε εισαχθεί με πνευμονία στο Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

Ο πρώτος θάνατος από κορονοϊό στην χώρα μας ήταν ο 66χρονος ο οποίος αποτελούσε το 9ο επιβεβαιωμένο περιστατικό στην Ελλάδα, και έχασε τη μάχη για τη ζωή στις 03.15 τα ξημερώματα της Πέμπτης.