Έβρος: «Επιστρέφουν στην Κωνσταντινούπολη πρόσφυγες και μετανάστες» (vid)

Gazzetta team
Έβρος: «Επιστρέφουν στην Κωνσταντινούπολη πρόσφυγες και μετανάστες» (vid)
Η Μαρία Ζαχαράκη αποκάλυψε στο Open οτι αρκετοί πρόσφυγες και μετανάστες έχουν πάρει τον δρόμο της επιστροφής στην Κωνσταντινούπολη.

Την είδηση πως αρκετοί πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονταν στην Αδριανούπολη περιμένοντας να περάσουν στις Καστανιές, έχουν πάρει τον δρόμο της επιστροφής στην Κωνσταντινούπολη, μετέφερε στο Open η Μαρία Ζαχαράκη.

Η έμπειρη ρεπόρτερ ανέφερε πως η... τάση αυτή, παρά τις περί αντιθέτου προβλέψεις, έχει ξεκινήσει από το βράδυ της Κυριακής, καθώς κάποιοι κατάλαβαν οτι οι πληροφορίες που τους διοχετεύτηκαν από τον Ερντογάν ήταν ψεύτικες και κουράστηκαν να περιμένουν στην ύπαιθρο.

Μάλιστα, ενημερώνονται πως ακόμα και αυτοί που βρήκαν τρόπο να περάσουν, επαναπροωθήθηκαν στην γειτονική χώρα και αρχίζουν να συνειδητοποιούν πως μάταια περιμένουν.

Την είδηση της επιστροφής προσφύγων και μεταναστών επιβεβαιώνει και ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης, ο οποίος μιλώντας στην εκπομπή του Open TV «Ώρα Ελλάδος 7.00» ανέφερε πως αρκετοί πρόσφυγες και μετανάστες έχουν αποχωρήσει από τα σύνορα και έχουν κινηθεί προς την τουρκική ενδοχώρα.

Συγκεκριμένα, είπε: «Χθες ήταν μια δύσκολη νύχτα, υπήρχαν συνέχεια προσπάθειες παράνομης εισόδου στη χώρα, απετράπησαν όλες, σε όλο το μήκος του Έβρου. Αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι λίγο περίεργη. Στην πρώτη γραμμή κοντά στον φράχτη υπάρχουν ελάχιστοι από τους μετανάστες. Έχουν αποτραβηχτεί προς την ενδοχώρα της Τουρκίας και δεν γνωρίζουμε αν θα κατασκηνώσουν εκεί, αν θα ενισχυθούν. Αυτό που έχουμε στο οπτικό μας πεδίο είναι 4-5 άτομα κοντά στα σύνορα και κάποιες δεκάδες στα χωράφια επί τουρκικού εδάφους».