Στο κέντρο επιχειρήσεων της πυροσβεστικής ο Τσίπρας (vid)

Gazzetta team
Στο κέντρο επιχειρήσεων της πυροσβεστικής ο Τσίπρας (vid)
Ο Αλέξης Τσίπρας επέστρεψε εκτάκτως στην Ελλάδα και βρέθηκε στο κέντρο επιχειρήσεων της πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι για να ενημερωθεί για την πύρινη κόλαση που βιώνει η χώρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή για τη μεγάλη καταστροφή που βιώνει η χώρα.

Ο Πρωθυπουργός επέστρεψε εκτάκτως από τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη, αφού πρώτα μίλησε για την κατάσταση.

Ο Αλέξης Τσίπρας με το που έφτασε στην χώρα βρέθηκε στο κέντρο της πυροσβεστικής για να ενημερωθεί αναλυτικά για τα μέτωπα της πυρκαγιάς που άφησαν πίσω νεκρούς και καταστροφές: «Έγινε το χειρότερο σενάριο, οι καιρικές συνθήκες ήταν τόσο έντονες που ήταν αδύνατο να προλάβουμε την καταστροφή», είπαν οι άνθρωποι της πυροσβεστικής.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για μια «δύσκολη νύχτα για την Ελλάδα» τονίζοντας πως «πάνω από 600 άνδρες και γυναίκες επιχειρούν, 300 οχήματα, 3 μεγάλα μέτωπα». Δίνοντας μια εικόνα της κατάστασης, ο πρωθυπουργός σημείωσε: «Στο ένα είναι υπό μερικό έλεγχο, στα άλλα δυο δεν είναι, αλλά ευτυχώς έχουν κοπάσει οι ισχυροί άνεμοι. Στο Βουτζά δίνεται και η μεγαλύτερη έμφαση, για να απεγκλωβίσουμε συμπολίτες μας που βρίσκονται -καθώς ο αέρας είχε κατεύθυνση και έφερνε τη φωτιά προς τη θάλασσα- που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στις παραλίες.Γίνεται μεγάλη επιχείρηση όλα τα σώματα είναι συντονισμένα όπως και ο στρατός που θα συνδράμει».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός απηύθυνε έκκληση στους πολίτες, να παραμείνουν ψύχραιμοι, τονίζοντας: «Απευθύνω έκκληση να ενώσουμε δυνάμεις για να καταφέρουμε ό,τι καλύτερο γίνεται. Έκκληση και προς τους πολίτες που βλέπουν περιουσίες να καταστρέφονται. Αυτό που έχει αξία αυτή τη στιγμή είναι η ανθρώπινη ζωή. Να κρατήσουν όλοι την ψυχραιμία τους. Οι περιουσίες, όλα όσα έχουν υλική αξία, ξαναγίνονται. Οι ανθρώπινες ζωές, όχι. Εγρήγορση, ενότητα, προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση.

Βαθύ ευχαριστώ, σ' όλους τους ανθρώπους που με αυτοθυσία βρίσκονται στις επάλξεις κυρίως τους πυροσβέστες που με αυτοθυσία έχουν καταφέρει να σώσουν ζωές.

Όλος ο κρατικός μηχανισμός επί ποδός για να περιορίσουμε τη ζημιά. Δεν είναι ώρα για αποτιμήσεις. Τώρα είναι ώρα μάχης, με τις φλόγες και μετά θα κάνουμε τις αποτιμήσεις που πρέπει».