Εκτάκτως στην Αθήνα ο Τσίπρας, ενημερώθηκε για την κατάσταση ο Μητσοτάκης (vid)

Gazzetta team
Εκτάκτως στην Αθήνα ο Τσίπρας, ενημερώθηκε για την κατάσταση ο Μητσοτάκης (vid)
Σαφέστατο υπαινιγμό περί εμπρησμού έκανε ο Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του από τη Βοσνία όπου βρίσκεται, σχετικά με τα συνεχώς αυξανόμενα πύρινα μέτωπα στην Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός, μάλιστα, επιστρέφει εσπευσμένα από το Μοστάρ, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης και δεν θα παραμείνει για τη βράβευσή του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός με το που επιστρέψει στη χώρα, θα κατευθυνθεί άμεσα στο κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής.

Xαρακτηριστικά o Αλέξης Τσίπρας ανέφερε στις δηλώσεις του, πως: «Βρίσκεται σε εξέλιξη μια πολύ δύσκολη κατάσταση στην Αττική. Είμαι σε ανοιχτή επικοινωνία με τους αρμόδιους υπουργούς. Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες θα καταφέρουμε να κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό, προκειμένου να τεθούν υπό έλεγχο τα μέτωπα της φωτιάς. Με προβληματίζουν οι παράλληλες εστίες ανατολικά και δυτικά της Αττικής. Η σκέψη μου είναι εκεί».

Αντίστοιχη, ήταν και η δήλωση που είχε κάνει νωρίτερα, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας από το Συντονιστικό της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι, απ' όπου επιβλέπει τις επιχειρήσεις για την κατάσβεση των πυρκαγιών.

Κυβερνητικές πηγές, ανέφεραν νωρίτερα πως ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε πλήρη επιφυλακή. Οι κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πως το βάρος πέφτει στα μέτωπα σε Κινέτα και Πεντέλη, ενώ επιστρατεύονται και εναέρια μέσα από τη Βόρεια Ελλάδα, όπου δεν υπάρχει επιφυλακή λόγω κακοκαιρίας.

Μητσοτάκης: Έτοιμοι να συνδράμουν οι εθελοντές της Νέας Δημοκρατίας

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε πριν από λίγο με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννη Καπάκη, προκειμένου να ενημερωθεί για τα μέτωπα που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Ο κ. Μητσοτάκης ευχήθηκε οι δυνάμεις της πυροσβεστικής να θέσουν τις επόμενες ώρες τις πυρκαγιές υπό έλεγχο, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, και του ζήτησε να επικοινωνήσει μαζί του άμεσα, αν κρίνει ότι μπορούν να συνδράμουν εθελοντές ενημερώνοντάς τον ότι το σύνολο των εθελοντών της ΝΔ είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να συνδράμουν στις προσπάθειες κατάσβεσης των μεγάλων πυρκαγιών.

Επικοινωνία της Φώφης Γεννηματά με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας

Με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, κ. Καπάκη, επικοινώνησε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, κ. Φώφη Γεννηματά, προκειμένου να ενημερωθεί για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Επίσης ζήτησε να μεταφερθεί η συμπαράστασή της στα στελέχη όλων των υπηρεσιών, που δίνουν υπό αντίξοες συνθήκες την μάχη στα πύρινα μέτωπα.