Αθώος ο Αμβρόσιος για το «Φτύστε τους ομοφυλόφιλους» (pics & vid)

Gazzetta team
Αθώος ο Αμβρόσιος για το «Φτύστε τους ομοφυλόφιλους» (pics & vid)
Η έδρα φαίνεται πως δέχτηκε τον ισχυρισμό του κατηγορουμένου ότι οι εκφράσεις «φτύστε τους, μαυρίστε τους» αναφέρονταν σε πολιτικούς και όχι σε ομοφυλόφιλους και ότι ήταν μεταφορικές…

Περιφρονώντας τους ενάγοντες και χωρίς την παραμικρή μεταμέλεια για το «φτύστε τους» που έγραψε στο προσωπικό του ιστολόγιο με στόχο τους ομοφυλόφιλους, εμφανίστηκε ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αιγίου, ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος.

Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος κατηγορείτο για παράβαση 12 άρθρων της νομοθεσίας, αλλά κυρίως για «δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους και για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος».

Η έδρα φαίνεται πως δέχτηκε τον ισχυρισμό του κατηγορουμένου ότι οι εκφράσεις «φτύστε τους, μαυρίστε τους» αναφέρονταν σε πολιτικούς και όχι σε ομοφυλόφιλους και ότι ήταν μεταφορικές…

Η υπόθεση εκδικαζόταν από τις 11:45 το πρωί, ενώ νωρίτερα 100 διαδηλωτές προπηλάκισαν τον πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής και δικηγόρο Μιχάλη Αρβανίτη που έσπευσε να συμπαρασταθεί στον Μητροπολίτη.

Στο πλευρό των μαρτύρων κατηγορίας, βρέθηκε ο γνωστός συνταγματολόγος, Νίκος Αλιβιζάτος, ενώ ως μάρτυρες έχουν κληθεί και οι δήμαρχοι Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, Παναγόπουλος και Λαζουράς, αντίστοιχα.

Αμβρόσιος: Αν είχα όπλο θα το χρησιμοποιούσα να ξεμπερδεύουμε

Δεν ήταν λίγες οι φορές που ο Μητροπολίτης, σόκαρε με τον κυνισμό του και την άρνηση οποιασδήποτε μεταμέλειας. Μάλιστα, με αφορμή μια φωτογραφία από το Gay Pride με ένα νεαρό ντυμένο παπά, είπε: «Αν είχα όπλο και με άφηνε ο νόμος θα το χρησιμοποιούσα να ξεμπερδεύουμε.»

Σημείωσε ακόμα ότι είναι «τιμή» του που βρίσκεται στη θέση του κατηγορούμενου. Στο κύρηγμά του ενάντια στους ομοφυλόφιλους, υποστήριξε ακόμα πως «Οι ομοφυλόφιλοι δεν είναι δημιουργήματα του Θεού. Γιατί ο Θεός δεν έφτιαξε ανώμαλους», «Όλους αυτούς ο Θεός τους σιχαίνεται», ενώ τέλος αρνήθηκε να απευθυνθεί και σε οποιονδήποτε «δεν είναι στην Εκκλησία». «Εγώ μιλάω γι’ αυτούς που είναι στην Εκκλησία. Οι άλλοι δε με απασχολούν. Να τα βρουν με το διάολο. Να πάνε να χαθούν.» είπε χαρακτηριστικά.

Eπεισόδια το πρωί στον χώρο των δικαστηρίων

Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα στο Αίγιο, όπου ήταν προγραμματισμένη η δίκη του Μητροπολίτη Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας, Αμβρόσιου, σχετικά με τις προσβλητικές δηλώσεις του για τους ομοφυλόφιλους.

Περίπου 70 μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου, που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τον χώρο των δικαστηριών επιτέθηκαν κι έτρεψαν σε φυγή τον δικηγόρο και πρώην βουλευτή Αχαΐας με τη Χρυσή Αυγή, Μιχάλη Αρβανίτη αλλά κι ένα ακόμα μέλος της οργάνωσης, που έφταναν τη στιγμή εκείνη στο σημείο.

Η αστυνομία επενέβη και δεν δόθηκε συνέχεια στο συμβάν, ενώ λίγη ώρα αργότερα προσήλθε στα δικαστήρια ο Μητροπολίτης για την εκδίκαση της υπόθεσης.

Σημειώνεται πως τη μήνυση εναντίον του Αμβρόσιου είχαν καταθέσει 5 πολίτες, που είχαν νιώσει προσβεβλημένοι από τις φράσεις και τις προτροπές του Μητροπολίτη.