Αμβρόσιος: «Η προτροπή μου "φτύστε τους ομοφυλόφιλους" τους ενόχλησε πολύ»

Gazzetta team
Αμβρόσιος: «Η προτροπή μου "φτύστε τους ομοφυλόφιλους" τους ενόχλησε πολύ»
Ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αβρόσιος θα καθίσει ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αιγίου: «Το αδίκημα, για το οποίο και θα δικασθώ, είναι η αρνητική στάση μου ως προς τους ομοφυλοφίλους!».

Το κείμενο του μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου στο προσωπικό του blog:

«ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΑΙΓΙΟΥ!

Με το υπ΄ αριθμ. Β17-246 ΚΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΠΙΣΜΑ της Κυρίας Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Αιγίου καλούμαι ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αιγίου την 15ην Μαρτίου για να δικασθώ ως κατηγορούμενος επί παραβάσει των άρθρων 1,12,14,18,26 §1α, 27 §1, 51, 53, 57 79, 94 και 196 του Π.Κ. και του άρθρου 1 του Ν. 927/79, ως ετροποποιήθη με το άρθρ, 1 του Ν. 4285/14.

Ειδικότερα κατηγορούμαι, ότι «με πρόθεση μέσω διαδικτύου…προέτρεψα σε πράξεις ή ενέργειες, που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος, και βία κατά ομάδας προσώπων, που προσδιορίζονται με βάση το σεξουαλικό προσανατολισμό, κατά τρόπο που εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη και ενέχει απειλή για τη ζωή, την ελευθερία και τη σωματική ακεραιότητα των ως άνω προσώπων ….».

Το αδίκημα, για το οποίο και θα δικασθώ, είναι η αρνητική στάση μου ως προς τους ομοφυλοφίλους! Η προτροπή μου «φτύστε τους», όπως δημοσιεύθηκε στο Blog (βλ. 09.12.2015), όπως αποδείχθηκε, τους ενώχλησε πολύ!

Μήπως όμως και εμάς δεν μας ενώχλησαν είτε κάποιες προκλητικές φωτογραφίες τους, είτε τα Gay’s Parties, τα οποία με τόση υπερηφάνεια παρουσίαζαν;

Παραδιδόμεθα, λοιπόν, στην κρίση της Ελληνικής Δικαιοσύνης, την οποία τιμάμε και στην οποία έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη!

Παραδιδόμεθα στα χέρια των μισούντων ημάς! Ας δείξουν όλη τους την κακία επάνω μας!

Παραδιδόμεθα στα χέρια και των αγαπώντων ημάς! Ήδη κάποιοι εκλεκτοί άνθρωπο έσπευσαν να μας συμπαρασταθούν! Ζητούν π.χ. να έλθουν ως Μάρτυρες υπερασπίσεως κατά την διεξαγωγής της δίκης! Μας γράφουν συγκινητικά μηνύματα, όπως π.χ. ο Παιδίατρος κ. Σωτ. Β. Καρανικόλας:

«1. Μόνο εγώ γνωρίζω τι κάνατε στο σεισμό του Αιγίου το 1995. Ειδικά τις πρώτες 15 ημέρες, που είχαμε μαζί με τον Δήμαρχο την ευθύνη της πόλης με εντολή του Υπουργείου Εσωτερικών ….και τις διαστάσεις και την έκταση μιάς τεράστιας προσφοράς….

2. Γνωρίζω από πρώτο χέρι την αξία και ε θ ν ι κ ή σημασία των ανθρωπιστικών αποστολών όπου κάναμε στον πόλεμο της Βοσνίας….».

Τέλος παραδιδόμεθα στα χέρια του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού, του αληθινού Θεού, ο Οποίος σιχαίνεται τον Σοδομισμό και γι’ αυτό ακριβώς έρριψε φωτιά από τον Ουρανό και κατέκαψε τα Σόδομα και τα Γόμορρα!

Η χριστιανική μας ιδιότης διδάσκει την αγάπη προς τον αμαρτωλό άνθρωπο, αλλά συγχρόνως και το μίσος προς την αμαρτία!

Εμείς, γράφοντας το «φτύστε τους» εννοούσαμε «περιφρονείστε τους»! Η έκφρασή μας είχε ένα μεταφορικό χαρακτήρα! Το συνηθίζουμε άλλωστε στην καθημερινή ζωή.

Συχνά σε ένα συνομιλητή μας, ο οποίος μας εκφράζει παράπονα για την κακή συμπεριφορά προς αυτόν κάποιου συνανθρώπου μας, λέμε: «παράτα τον, αδελφέ μου, φτύσε τον!»

Είναι τρόπος εκφράσεως και όχι βέβαια συμπεριφοράς, αφού για τον καλό χριστιανό ισχύει ο λόγος του Κυρίου μας: «όστις σε ραπίσει επί την δεξιάν σιαγόνα, στρέψον αυτώ και την άλλην» (Ματθ, 5, 39).

Προσευχηθήτε, λοιπόν, αδελφοί μου, ώστε να τελειώσει αισίως και αυτή η περιπέτεια! Να ενθυμείσθε την ημερομηνία: Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018.Την πνευματική μας πορεία και συμπεριφορά έχουν σφραγίσει περιστατικά, όπως τα παρακάτω:

ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

«….ανάμεσα στα πλήθη ήταν και μια αμαρτωλή γυναίκα, που ήρθε και αυτή να δει τον άγιο. Κάποια στιγμή μάλιστα έπεσε και κάτω, για να ασπασθεί τα πόδια του. Με τη Χάρη του Παναγίου Πνεύματος ο άγιος, σαν την κοίταξε, γνώρισε αμέσως την αμαρτία της.

Χωρίς να τον ακούσει κανένας, με τρόπο γλυκύ και ταπεινό, ψιθύρισε στη γυναίκα «Κυρά μου μη με εγγίσεις». Εκείνη όμως επέμενε. Και τότε ο άγιος με αυστηρότητα φανέρωσε μπροστά σε όλους την αμαρτία της…..» Βλ. Συναξαριστήν της 12ης Δεκεμβρίου)

ΑΓΙΟΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

Απευθυνόμενος προς τον Αυτοκράτορα του Βυζαντίου Θεοδόσιο, τον υπαίτιο της σφαγής 7.000 ψυχών στον Ιππόδρομο της Θεσσαλονίκης, «αποστέργων να συναντήση τον Αυτοκράτορα, του οποίου αι χείρες απέσταζον από το αίμα, απεμακρύνθη των Μεδιολάνων, καταφυγών εις εξοχήν, και εκείθεν δι’ επιστολής του ήλεγξε τον Αυτοκράτορα…..». «Το αμάρτημά σου δεν εξαλείφεται παρά με δάκρυα και ειλικρινή μετάνοιαν…» έγραφεν ο Αμβρόσιος.

Πλήν όμως ο Θεοδόσιος δεν έδωσε σημασίαν στα λόγια του Αγίου Αμβροσίου, Επισκόπου των Μεδιολάνων, οπότε αποφάσισε να μεταβή στο ναό για να εκκλησιασθεί. Τότε ο Άγιος Αμβρόσιος, δημοσίως, απευθυνόμενος προς τον Αυτοκράτορα, ιστάμενον ακριβώς στην είσοδο του Ναού, τον εμπόδισε να εισέλθει στο ναό με τα λόγια αυτά:

«Φύγε, λοιπόν, και μη επιχειρής δευτέραν παρανομίαν να προσθέσης εις την πρώτην και δέξου το επιτίμιον, το οποίον μετ’ εμού σοι επιβάλλει άνωθεν ο Θεός, ο των όλων Δεσπότης…»

Αυτή, λοιπόν, είναι η εκκλησιαστική παράδοσις!

+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

Αίγιον, 12 Μαρτίου 2018».