Δικαιοσύνη-ισονομία: Έννοιες άγνωστες στην Ελλάδα

Νίκος Ρόλλας
Δικαιοσύνη-ισονομία: Έννοιες άγνωστες στην Ελλάδα
Η περίπτωση ασέλγειας εις βάρος ανηλίκου του πρώην βουλευτή της Ν.Δ, Νίκου Γεωργιάδη επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά οτι η έλλειψη δικαιοσύνης και ισονομίας αποτελεί την μεγαλύτερη πληγή της χώρας.

Η Ελλάδα είναι χώρα των δυνατών που κουμάντο κάνουν τα... κονέ, τα χρήματα, οι θέσεις και οι διασυνδέσεις που μπορεί να έχει κάποιος.

Είσαι καθαρίστρια που πλαστογράφησες απολυτήριο δημοτικού για να μπορέσεις να πιάσεις μία δουλειά, να συντηρήσεις την οικογένειά σου; Μπαίνεις φυλακή. Και αν δεν τύχει η περίπτωσή σου να γίνει γνωστή μέσω των ΜΜΕ, τότε την... έβαψες και θα μείνεις εκεί για άγνωστο χρονικό διάστημα.

Σε πιάνουν για ασέλγεια εις βάρος ανήλικου στο εξωτερικό, όπως ο στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη και πρώην βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Γεωργιάδης; Την βγάζεις καθαρή (σ.σ γιατί καθαρή την έβγαλε, ας μην γελιόμαστε) με ποινή φυλάκισης με αναστολή και τα μισά ΜΜΕ της χώρας θα αγνοούν την ύπαρξή σου.

Έτυχε να σε λένε Ηριάννα και ο σύντροφός σου μπορεί είναι φίλος με άτομα που κατηγορούνται από την αστυνομία; Σε παίρνει και εσένα η μπάλα, με αποτέλεσμα να περάσεις κάμποσα χρόνια στην φυλακή. Τι, δεν υπάρχουν στοιχεία; Το DNA δεν θεωρείται αξιόπιστο; Είναι ο λόγος της αστυνομίας απέναντι στον δικό σου! Ποιος νομίζεις οτι μετράει περισσότερο; Αν πάλι δεν ξεσηκωθεί ο κόσμος, στηρίζοντας το δίκαιο αίτημά σου για αποφυλάκιση, τότε τα «κάμποσα χρόνια στην φυλακή», γίνονται 13. Όσο η προβλέπει η πρωτόδικη ποινή που σου επιβλήθηκε.

Χρησιμοποιείς κονδύλια που προβλέπονται για οικονομικά αδύναμους ασθενείς, προκειμένου να κάνεις εντυπωσιακές εκπτώσεις σε πολιτικούς φίλους (και όχι μόνο) που μπορεί να τους χρειαστείς στο άμεσο μέλλον, όπως ο Ανδρέας Μαρτίνης στο Ερρίκος Ντινάν; 7 χρόνια με αναστολή (τι μαγικό παραθυράκι αυτή η αναστολή, ε;).

Καμία εντύπωση δεν αποτελούν τα παραπάνω. Άλλωστε είναι μόνο μερικά από τα ελάχιστα παραδείγματα αντιθέσεων που μπορεί να συναντήσει κανείς στον τόπο μας.

Η Ελλάδα όπως είπαμε είναι χώρα που ο νόμος του δυνατού υπερισχύει όλων. Έχεις άκρες; Αν ναι, όλα θα πάνε καλά και θα συνεχίσεις να απολαμβάνεις τους... καρπούς της «δουλειάς» που έκανες!

Δεν έχεις; Τότε μαύρο φίδι που σ' έφαγε. Είτε αυτό αφορά δικαστική υπόθεση, είτε περιπέτεια με την υγεία σου, είτε οτιδήποτε. Εδώ, δεν μετράει το πρόβλημά-θέμα σου. Μετράει αυτός που είσαι, μετράει η θέση που έχεις, μετράνε αυτοί που ξέρεις και αυτοί που μπορείς να εξυπηρετήσεις με οποιονδήποτε τρόπο.

Όσο συνεχίζεται αυτό, θα συνεχίζεται και το σκοτάδι που έχει απλωθεί πάνω από την Ελλάδα και αρνείται την είσοδο στις αχτίδες του ήλιου. Όσο η δικαιοσύνη και η ισονομία θα αποτελούν άγνωστες λέξεις, θα συνεχίζουμε να λέμε «καληνύχτα Ελλάδα» και το «Καλημέρα Ελλάδα» θα αποτελεί μία καθημερινή πρωινή εκπομπή στον ΑΝΤ1 που την παρουσιάζει ο Γιώργος Παπαδάκης και μόνο.