Κάθειρξη 28 μηνών για ασέλγεια στον Νίκο Γεωργιάδη: Για «δικαστική πλάνη» κάνει λόγο ο ίδιος

Gazzetta team
Κάθειρξη 28 μηνών για ασέλγεια στον Νίκο Γεωργιάδη: Για «δικαστική πλάνη» κάνει λόγο ο ίδιος
Ο πρώην βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε την αθωότητά του για τις κατηγορίες που του αποδίδονται, ενώ κρίθηκε ένοχος με ποινή κάθειρξης 28 μηνών με αναστολή.

Ποινή φυλάκισης 28 μηνών με αναστολή επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο στον πρώην βουλευτή Νίκο Γεωργιάδη για υπόθεση κυκλώματος παιδεραστίας που είχε αποκαλυφθεί πριν περίπου εννιά χρόνια στην Μολδαβία, όπου ο καταδικασθείς υπηρετούσε σε θέση του ΟΗΕ.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κ. Γεωργιάδη για την κατηγορία της ασέλγειας κατά ανηλίκου άνω των 15 ετών έναντι αμοιβής κατ΄ εξακολούθηση και κατά συρροή επιβάλλοντας του ποινή κατά συγχώνευση, καθώς η κατηγορία αφορά τρία ανήλικα παιδιά. Του επιβλήθηκε επιπλέον συνολική χρηματική ποινή 20 χιλιάδων ευρώ.

Νίκος Γεωργιάδης: «Προϊόν δικαστικής πλάνης η καταδίκη μου»

O πρώην βουλευτής της ΝΔ Νίκος Γεωργιάδης αναφορικά με την απόφαση της Δικαιοσύνης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η πρωτόδικη απόφαση στην υπόθεση που κατασκευάστηκε από τους γνωστούς κύκλους εναντίον μου ήταν κατά πλειοψηφία καταδικαστική. Με σθένος και παρρησία υποστήριξα και υποστηρίζω ότι είμαι αθώος. Η απόφαση ήταν προϊόν δικαστικής πλάνης καθώς από την όλη διαδικασία δεν προέκυψε το παραμικρό στοιχείο εις βάρος μου. Παρά ταύτα έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και είμαι βέβαιος πως στο Εφετείο θα δικαιωθώ.»