Εμβόλιο: Influencers υποστηρίζουν ότι τους πρόσφεραν χρήματα για να συκοφαντήσουν τη Pfizer

Gazzetta team
Εμβόλιο: Influencers υποστηρίζουν ότι τους πρόσφεραν χρήματα για να συκοφαντήσουν τη Pfizer
Θρίλερ με την καταγγελία Ευρωπαίων influencers ότι μια ψεύτικη διαφημιστική εταιρεία στο Λονδίνο με συνδέσεις στη Ρωσία, τους προσέφερε χρήματα για να διαδώσουν ψέματα σχετικά με επικινδυνότητα του εμβολίου της Pfizer κατά του κορονοϊού.

Αίσθηση προκαλεί ο ισχυρισμός bloggers και influencer ότι διαφημιστικο πρακτορείο στο Λονδίνο με συνδέσεις στη Ρωσία, τους προσέφερε χρήματα για να διαδώσουν μέσω των social media, ψέματα ότι το εμβόλιο της Pfizer είναι επικίνδυνο. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, το πρακτορείο επικοινώνησε με τους ιnfluencers, και τους ζητήθηκε, σε σπασμένα αγγλικά να διαδώσουν ότι ο βαθμός θνητότητας των εμβολιασμένων με Pfizer ήταν τρεις φορές μεγαλύετρος από εκείνους που είχαν λάβει το εμβόλιο της AstraZeneca.

Συγκεκριμένα, με βάση τη Daily Mail, τους πρότειναν να κάνουν δημοσιεύσεις σε YouTube, Instagram και TikTok για μια υποτιθέμενη έρευνα που διέρευσε και υποτίθεται ότι υποστηρίζει πως σημειώθηκαν πολλοί θάνατοι εξαιτίας του εμβολίου. Το συγκεκριμένο πρακτορείο ονόματι Fazze υποτίθεται ότι εδρεύει στην Percy Street, αλλά τελικά δεν είναι γραμμένο στο τοπικό Επιμελητήριο και μόλις άρχισαν οι καταγγελίες έκλεισε την ιστοσελίδα του και έκανε απόρρητο το προφίλ του στο Instagram. Ενας Γάλλος YouTuber δημοσίευσε στιγμιότυπα οθόνης από τα μειλ προς τους influencers τα οποία υποστήριζαν πως τα συστημικά media αποκρύπτουν το θέμα.

Επίσης τους εζητείτο να να θέσουν την ερώτηση «γιατί οι κυβερνήσεις αγοράζουν το εμβόλιο της Pfizer, ενώ ξέρουν πόσο επικίνδυνο είναι για τους ανθρώπους;»

Πηγή: reader.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ