Ιταλία: Τρεις συλλήψεις για το δυστύχημα με το τελεφερίκ (vid)

Gazzetta team
Ιταλία: Τρεις συλλήψεις για το δυστύχημα με το τελεφερίκ (vid)
Σε τρεις συλλήψεις έχουν προχωρήσει οι αρχές στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας που διεξάγεται για το δυστύχημα με το τελεφερίκ στην περιοχή της λίμνης Ματζιόρε στην Ιταλία.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, επικαλούμενο εισαγγελικές πηγές, τρεις άνθρωποι συνελήφθησαν το πρωί της Τετάρτης στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται για το δυστύχημα με το τελεφερίκ, το οποίο κόστισε τη ζωή σε 14 ανθρώπους ανάμεσά τους και δύο παιδιά, στην περιοχή της λίμνης Ματζιόρε στην Ιταλία.

Την Κυριακή η καμπίνα ενός τελεφερίκ που συνδέει την πόλη Στρέζα, στις όχθες της λίμνης Ματζόρε, με το γειτονικό όρος Μοταρόνε, έπεσε στο έδαφος με αποτέλεσμα να σκοτωθούν όλοι οι επιβαίνοντες εκτός από ένα παιδί ηλικίας 5 ετών από το Ισραήλ.

Τα μέχρι τώρα στοιχεία, δείχνουν ότι όχι μόνον το ατσάλινο νήμα έσπασε, αλλά παράλληλα συγκλίνουν και στην εκδοχή ότι δεν λειτούργησε ούτε το φρένο ασφαλείας, αφήνοντας την καμπίνα να πέσει στο κενό.

Οι τελευταίοι τεχνικοί έλεγχοι είχαν γίνει πριν από δέκα ημέρες, όταν το τελεφερίκ ξανάνοιξε στο κοινό. Και οι ιμάντες θα έπρεπε κανονικά να αντικατασταθούν το 2028.

Το τελεφερίκ Στρέσα-Μοταρόνε μεταφέρει τουρίστες και ντόπιους από την πόλη που βρίσκεται στις όχθες της λίμνης σε υψόμετρο 1.300 μέτρων, στην κορυφή του όρους, καλύπτοντας τη διαδρομή αυτή μέσα σε 20 λεπτά. Η κορυφή του Μοταρόνε είναι δημοφιλής προορισμός για τους τουρίστες, αφού εκεί υπάρχει πανοραμική θέα στη λίμνη Ματζόρε και τις Άλπεις.

Πηγή: reader.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ