Εμετικό ρατσιστικό σχόλιο στα social media για μαύρο συμμαθητή του στο Κονέκτικατ: «Γιατί δεν είναι με αλυσίδες;» (pic)

Gazzetta team
Εμετικό ρατσιστικό σχόλιο στα social media για μαύρο συμμαθητή του στο Κονέκτικατ: «Γιατί δεν είναι με αλυσίδες;» (pic)
Έχουν μαζευτεί 24.000 υπογραφές για την αποβολή του. «Δεν είχα λόγια όταν το δα, δεν νιώθω άνετα να πηγαίνω σχολείο» είπε το “θύμα”.

Τοξικό και άρρωστο μυαλό φαίνεται πως έχει ένας μαθητής στο Κονέκτικατ που έκανε ένα εμετικό σχόλιο στο Snapchat κατά ενός μαύρου συμμαθητή του.

Τράβηξε μία φωτογραφία μέσα στην αίθουσα του σχολείου, από πίσω τον συμμαθητή του και έγραψε σχόλια στα social media: «Γιατί υπάρχει ένας νέγρος μέσα στην αίθουσα μου; Γιατί δεν είναι με αλυσίδες».

Η πράξη του μαθητή, προκάλεσε οργή και φυσικά ζητούν την αποβολή του και την τιμωρία του καθώς κατηγορείται για διατάραξη της ειρήνης και φυλετική παρενόχληση.

Το Fairfield Warde High School βρίσκεται στο Fairfield County, μια από τις πλουσιότερες περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία μόλις το 3% των μαθητών στο Fairfield Warde είναι μαύροι.

Ο 16χρονος μαύρος μαθητής Τζαμάρ Μέντορ, μίλησε στο κανάλι ABC 7 λέγοντας “Δεν είχα λόγια όταν το είδα. Ήμουν τόσο μπερδεμένος”.

Ο Μέντορ όπως είπε δεν είχε ξαναβιώσει ρατσισμό στο γυμνάσιό του, αλλά πλέον δεν νιώθει άνετα να ξαναπάει: “Απλώς δεν νιώθω άνετα να πηγαίνω στο σχολείο ή να περπατώ στην αίθουσα, οπότε έμεινα σπίτι», ενώ η μητέρα του Τζούντιθ τόνισε: “Δεν ξέρω τι θα κάνει στον γιο μου ... Ανησυχώ για την ασφάλειά του» και ζήτησε την αποβολή του μαθητή.

Την ίδια ώρα περισσότεροι από 24.000 πολίτες έχουν υπογράψει μια ηλεκτρονική αναφορά που ζητούν την απομάκρυνση του ρατσιστή μαθητή από το Γυμνάσιο Fairfield Warde.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ