Είκοσι νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας, τα εννιά παιδιά: Ο τραγικός απολογισμός από την εκτόξευση ρουκετών (vids)

Gazzetta team
Είκοσι νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας, τα εννιά παιδιά: Ο τραγικός απολογισμός από την εκτόξευση ρουκετών (vids)
Οι Παλαιστίνιοι ανακοίνωσαν 20 νεκρούς, τα 9 παιδιά από τις ρουκέτες των Ισραηλινών στη Λωρίδα της Γάζας. Σκοτώθηκε ένας από τους διοικητές της Χαμάς, 65 οι τραυματίες.

Είκοσι παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στα αεροπορικά πλήγματα που εξαπέλυσε το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα, μεταξύ των νεκρών είναι και εννιά παιδιά.

Η οργάνωση Χαμάς, που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, ανέφερε στο μεταξύ ότι ένας από τους διοικητές της σκοτώθηκε σε αυτούς τους βομβαρδισμούς.Οι τραυματίες έχουν φτάσει τους 65. Παράλληλα ανακοίνωσε πως εκτοξεύτηκαν πάνω από 100 ρουκέτες συνολικά σήμερα από τη Λωρίδα της Γάζας προς το Ισραήλ, με τον ισραηλινό στρατό να απαντά με αντίποινα.

Το παλαιστινιακό κίνημα τόνισε ότι εκτόξευσε ρουκέτες προς το έδαφος του Ισραήλ «σε απάντηση στα εγκλήματά του και στην επιθετικότητά του εναντίον της Ιεράς Πόλης», μετά τις βίαιες συγκρούσεις μεταξύ Παλαιστινίων και ισραηλινής αστυνομίας, με επίκεντρο την Πλατεία Τεμενών στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ.

Οι σειρήνες πολέμου ήχησαν στην Ιερουσαλήμ το μεσημέρι και λίγα λεπτά μετά το τελεσίγραφο που είχε εκδώσει η Χαμάς, καλώντας το Ισραήλ να αποσύρει τις δυνάμεις του από δύο σημεία της πόλης, εκτόξευσαν στη συνέχεια μια ρουκέτα.

Ο ισραηλινός στρατός τόνισε πως ένας αντιαρματικός πύραυλος εκτοξεύτηκε από το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας προς το Ισραήλ, ενώ ένας αυτόπτης μάρτυρας του Reuters ανέφερε πως άκουσε τρεις εκρήξεις στο κεντρικό Ισραήλ, το οποίο “απάντησε”.

Ματαιώθηκε η πορεία για την “Ημέρα της πόλης”

Η πορεία των χιλιάδων νέων Ισραηλινών που ήταν προγραμματισμένη για απόψε το βράδυ στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, προκειμένου να γιορταστεί η Ημέρα της πόλης, ματαιώθηκε λόγω των ταραχών που σημειώθηκαν νωρίτερα, ανακοίνωσαν οι οργανωτές.

«Η πορεία για τον «χορό των σημαιών» ματαιώθηκε. Δεν θα χορέψουμε σε μια διαιρεμένη Ιερουσαλήμ», ανέφερε η οργάνωση Am Kalavi που κάθε χρόνο οργανώνει αυτήν την πορεία για να γιορτάσει την κατάκτηση της Ανατολικής Ιερουσαλήμ από τις ισραηλινές δυνάμεις, το 1967.

Η πορεία, στην οποία συμμετέχουν συνήθως χιλιάδες νέοι, επρόκειτο να περάσει από την Πύλη της Δαμασκού, την είσοδο στην Παλιά Πόλη που βρέθηκε στο επίκεντρο των συγκρούσεων τις τελευταίες ημέρες. Προκειμένου να αποφευχθούν νέες ταραχές, η αστυνομία αποφάσισε να αλλάξει τη διαδρομή ώστε οι συμμετέχοντες να μπουν στην Παλιά Πόλη από την Πύλη της Γιάφα, όμως οι διοργανωτές προτίμησαν να ακυρώσουν την εκδήλωση η οποία θεωρείται «προκλητική ενέργεια» από τους Παλαιστίνιους.

Εκκενώθηκε το Τείχος των Δακρύων

Εκατοντάδες Εβραίοι πιστοί εκκένωσαν σήμερα το απόγευμα το Δυτικό Τείχος, το γνωστό και ως Τείχος των Δακρύων, στην Ιερουσαλήμ, μετά τις συγκρούσεις που προηγήθηκαν το πρωί στην Πλατεία Τεμενών και έπειτα από ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας στο Ισραήλ, ανακοίνωσε η αστυνομία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ