Καθηγητής Σκουτέλης: «4 μέρες μετά το εμβόλιο είναι σαν να μην το έχεις κάνει, σε 2 εβδομάδες γλιτώνεις την ΜΕΘ»

Gazzetta team
Καθηγητής Σκουτέλης: «4 μέρες μετά το εμβόλιο είναι σαν να μην το έχεις κάνει, σε 2 εβδομάδες γλιτώνεις την ΜΕΘ»
Ο καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων Αθανάσιος Σκουτέλης μίλησε για το πότε είμαστε προστατευμένοι από το εμβόλιο.

Με αφορμή το θάνατο του Θεόδωρου Κατσανέβα, ο καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων Αθανάσιος Σκουτέλης μίλησε στο ANT1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα για το πότε το εμβόλιο αρχίζει να προστατεύει αυτόν που το είχε κάνει.

Θυμίζουμε οτι ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είχε εμβολιαστεί τέσσερις μέρες πριν χάσει την μάχη που έδινε για την ζωή του, όμως το διάστημα αυτό δεν ήταν αρκετό προκειμένου να τον γλιτώσει από τον κίνδυνο.

«Τέσσερις μέρες μετά την πρώτη δόση, είναι σαν να μην το έχει κάνει» και εξήγησε ότι, «δύο εβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση, προστατεύεστε 100% από βαριά νόσηση». Κάτι που σημαίνει οτι άπαντες θα πρέπει να συνεχίσουν να είναι προσεκτικοί ακόμα και μετά την πρώτη δόση. «Δεν μπορούμε να χαλαρώσουμε τώρα επειδή άλλοι έχουν κάνει τα εμβόλια. Αν δεν αποκτήσουμε κουλτούρα προστασίας, δεν θα ξεμπερδέψουμε ποτέ από τον κορoνοϊό», συμπλήρωσε.

Αναφορικά με τον ντόρο που υπάρχει γύρω από τα διαφορετικά εμβόλια και το τί ισχύει στην χώρα μας, δήλωσε πως: «Η Ευρώπη είναι ένα σύνολο κρατών, καθένα από τα οποία έχει ξεχωριστά χαρακτηριστικά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ