Τα 10 σπουδαιότερα «Σαν Σήμερα»: Γεννήθηκε ένας κολοσσός με το όνομα «Sony»

Gazzetta team
Τα 10 σπουδαιότερα «Σαν Σήμερα»: Γεννήθηκε ένας κολοσσός με το όνομα «Sony»
Στο Τόκιο οι Μασάρο Ιμπούκα και Ακίο Μορίτα το 1946 ξεκίνησαν με μόλις 2 υπαλλήλους και πλέον έχουν κοντά στους 160 χιλιάδες.

Που να το φανταζόντουσαν οι Μασάρο Ιμπούκα και Ακίο Μορίτα το 1946, όταν ξεκινούσαν μία εταιρεία τηλεπικοινωνιών με… δύο μόλις υπαλλήλους, πως θα έφταναν να φτιάξουν μία από τις σπουδαιότερες παγκοσμίως. Μιλάμε για την γνωστή σε όλους μας Sony, η οποία ιδρύθηκε «Σαν Σήμερα» και πλέον κοστολογείται σε… τρισεκατομμύρια.

Στις 7 Μαΐου είχαμε ακόμα…

558: Καταρρέει ο τρούλος της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη και ο Ιουστινιανός Α´ διατάσσει άμεσα την ανακατασκευή του.

1718: Ιδρύεται η Νέα Ορλεάνη.

1824: Η περίφημη 9η Συμφωνία του Μπετόβεν κάνει πρεμιέρα στη Βιέννη.

1832: Αναγνωρίζεται με το Πρωτόκολλο του Λονδίνου η ανεξαρτησία της Ελλάδας.

1895: Στην Αγία Πετρούπολη, ο Ρώσος επιστήμονας Αλέξανδρος Ποπόφ παρουσιάζει στη Ρώσικη Φυσικοχημική Εταιρεία την εφεύρεσή του που είναι ένας πρώιμος ραδιοφωνικός δέκτης.

1945: Ο στρατηγός Άλφρεντ Γιοντλ υπογράφει στη Ρενς άνευ όρων παράδοση, δίνοντας τέλος στη συμμετοχή της Γερμανίας στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το έγγραφο ισχύει από την επόμενη ημέρα.

1946: Ιδρύεται από τους Μασάρο Ιμπούκα και Ακίο Μορίτα η «Εταιρία Τηλεπικοινωνιών του Τόκιο», με προσωπικό 20 υπαλλήλων. Είναι η γνωστή σε όλους μας Sony που απασχολεί πλέον 158.500 υπαλλήλους.

1953: Ιδρύεται η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΚΥΠ), η οποία τη δεκαετία του 1980 θα μετονομαστεί σε Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ).

1960: Κατάρριψη του U2 από τους Σοβιετικούς κατά τη διάρκεια του «Ψυχρού Πολέμου». O Σοβιετικός ηγέτης Νικίτα Χρουστσόφ ανακοινώνει ότι ο Αμερικανός πιλότος του U2, Φράνσις Γκάρι Πάουερς, βρίσκεται στα χέρια των Σοβιετικών.

1999: ΝΑΤΟϊκό αεροσκάφος βομβαρδίζει κατά λάθος την πρεσβεία της Κίνας στο Βελιγράδι, κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών της Γιουγκοσλαβίας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις και να τραυματιστούν 20 υπάλληλοι της πρεσβείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ