Ο Τραμπ είχε πει 7 φορές περισσότερα ψέματα από τον Μπάιντεν στις πρώτες 100 μέρες τους στην προεδρία (pics)

Gazzetta team
Ο Τραμπ είχε πει 7 φορές περισσότερα ψέματα από τον Μπάιντεν στις πρώτες 100 μέρες τους στην προεδρία (pics)
Ο απολογισμός των πρώτων 100 ημερών του Τζο Μπάιντεν στην προεδρία των ΗΠΑ, ανέδειξε το μέγεθος του προβλήματος με το όνομα Ντόναλντ Τραμπ.

Ένας από τους βασικούς λόγους, αν όχι ο βασικότερος, που οι πιο λογικοί άνθρωποι του κόσμου ήθελαν την αλλαγή στην προεδρία των ΗΠΑ και τη νίκη του Τζο Μπάιντεν στις εκλογές, ήταν τα ψέματα, τα fake news και οι παραπλανητικές δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ.

Οι πρώτες 100 μέρες της νέας εποχής, ανέδειξαν το μέγεθος του προβλήματος με ένα και μόνο στατιστικό που προέρχεται από την σύγκριση των ψεμάτων που είχε πει στο διάστημα αυτό o 76χρονος δισεκατομμυριούχος και ο νυν πρόεδρος της Αμερικής...

Σύμφωνα λοιπόν με το «The Washington Post’s Fact Checker blog» ο Ντόναλντ Τραμπ είχε κάνει εσκεμμένα και μη, συνολικά 511 λάθη (σ.σ συνολικά στην θητεία του ο αριθμός αυτός ξεπέρασε τα 30.000 ψέματα), ενώ ο διάδοχός του μόλις 67. Κάτι που αναλογικά σημαίνει οτι ο Τζο Μπάιτεν έχει πει 7 φορές λιγότερα ψέματα...

«Μετά από 4 χρόνια που έπληξαν τους Αμερικάνους με ψέματα και παραπλανητικούς ισχυρισμούς, η εποχή του Τζο Μπάιντεν δείχνει να στηρίζεται σε ένα πιο τυπικό μοτίβο, αναφορικά με την σχέση του προέδρου με τα γεγονότα», ανέφεραν οι δημιουργοί του συγκεκριμένου blog, Glenn Kessler, Adrian Blanco και Tyler Remmel.

Βέβαια, εδώ θα πρέπει να τονίσουμε οτι σημαντικό ρόλο στην μεγάλη αυτή διαφορά, έπαιξε η αγάπη του Ντόναλντ Τραμπ για το Twitter, όπου εξέφραζε άποψη για κάθε θέμα, το οποίο είτε το γνώριζε, είτε όχι. Είναι χαρακτηριστικό πως από τα 511 ψέματα του πρώην προέδρου, τα 100 ήταν γραμμένα στο συγκεκριμένο μέσο, ενώ από τα 67 του Μπάιντεν μόνο 1.

Σύμφωνα με το factba.se μάλιστα, ο Τζο Μπάιντεν μιλάει 40% λιγότερο από τον προκάτοχό του και τουιτάρει 70% λιγότερο.

Παράλληλα, στις πρώτες του 100 μέρες, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε δώσει 22 συνεντεύξεις, ενώ ο Τζο Μπάιντεν μόλις 6, συμφωνώντας μάλλον με το ρητό «η σιωπή είναι χρυσός».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ