Υποβρύχιο στην Ινδονησία: Συγκλονιστικό βίντεο με το πλήρωμα να τραγουδάει πριν την τραγωδία (vid)

Gazzetta team
Υποβρύχιο στην Ινδονησία: Συγκλονιστικό βίντεο με το πλήρωμα να τραγουδάει πριν την τραγωδία (vid)
Ένα συγκλονιστικό βίντεο από το μοιραίο υποβρύχιο λίγο πριν χαθεί στη θάλασσα της Ινδονησίας, έχει δει το φως της δημοσιότητας.

Τίποτα δεν προμήνυε την τραγωδία που συνέβη με το χαμένο υποβρύχιο στη θάλασσα της Ινδονησίας. Αυτό τουλάχιστον φαίνεται από ένα βίντεο, λίγες μέρες πριν το μοιραίο, με το 53μελες πλήρωμα να τραγουδά το ινδονησιακό «Sampai Jumpa» που μεταφράζεται ως «Αντίο».

Το βίντεο είδε το φως της δημοσιότητας μερικές μέρες αφού το υποβρύχιο «KRI Nanggala» βρέθηκε βυθισμένο, με τα 53 μέλη του πληρώματος να είναι νεκρά.

Ανάμεσα στα μέλη του υποβρυχίου που φαίνονται στο βίντεο να τραγουδούν είναι και ο κυβερνήτης, Heri Oktavian. Όλοι είναι συγκεντρωμένοι γύρω από έναν άνδρα που παίζει κιθάρα. «Ακόμη κι αν δεν είμαι έτοιμος να μου λείψεις, δεν είμαι έτοιμος να ζήσω χωρίς εσένα, σου εύχομαι όλα τα καλά», λένε οι στίχοι που τραγουδά το πλήρωμα.

Το τραγούδι ήταν το «αντίο» του πληρώματος στον απερχόμενο αρχηγό του στόλου των υποβρυχίων. Το βράδυ της περασμένης Κυριακής (25/4) το υποβρύχιο βρέθηκε βυθισμένο στο Μπαλί, σπασμένο σε τρία κομμάτια.

Οι διασώστες ανέφεραν ότι βρήκαν διάφορα αντικείμενα, όπως ένα κομμάτι από χαλάκι προσευχής και ένα μπουκάλι με λιπαντικό για το περισκόπιο, γεγονός που οδηγούσε στο συμπέρασμα ότι το υποβρύχιο είχε σπάσει στη μέση. Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Γιούντο Μαργκόνο είχε δηλώσει ότι το σόναρ εντόπισε ένα αντικείμενο που έμοιαζε με το υποβρύχιο σε βάθος 850 μέτρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ