Απάντηση με θράσος Ερντογάν σε Μπάιντεν: «Αρμένικες συμμορίες, ανίδεοι από ιστορία οι ΗΠΑ»

Gazzetta team
Απάντηση με θράσος Ερντογάν σε Μπάιντεν: «Αρμένικες συμμορίες, ανίδεοι από ιστορία οι ΗΠΑ»
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε τη δική του εκδοχή για τη γενοκτονία των Αρμενίων, που αναγνώρισε επίσημα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Άπαντες ανέμεναν την απάντηση της Τουρκίας στην Αμερική και δη αυτή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον Τζο Μπάιντεν, ο οποίος έγινε ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που αναγνώρισε επίσημα τη γενοκτονία των Αρμενίων.

Ο Τούρκος Πρόεδρος μετά τη συνεδρίαση του τουρκικού υπουργικού συμβουλίου, ανέφερε σύμφωνα με την Daily Sabbah, ότι αρμενικές συμμορίες, στις οποίες συμμετείχαν τουλάχιστον 150.000 με 300.000 άτομα διέπραξαν σφαγές σε τουρκικά εδάφη.

Πρόσθεσε δε πως σε συνεργασία με τους Ρώσους πολεμούσαν κατά της Τουρκίας και οι αρχές της Οθωμανικής αυτοκρατορίας… έλαβαν μέτρα προφύλαξης.

Για να «στοιχειοθετήσει» τους ισχυρισμούς του δε, ο Ερντογάν είπε ότι μιλά με βάση ιστορικά στοιχεία «σε αντίθεση με τον Μπάιντεν», όπως είπε χαρακτηριστικά ενώ πρόσθεσε πως η χώρα του έχει πάνω από ένα εκατομμύριο έγγραφα στα αρχεία της που σχετίζονται με τα γεγονότα του 1915.

Απεύθυνε μάλιστα και πρόσκληση στις αρχές των ΗΠΑ, να ταξιδέψουν στην Τουρκία και να επιθεωρήσουν τα στοιχεία αυτά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ