Κορονοϊός: Έτσι αποφεύγουν οι Καναδοί την καραντίνα

Gazzetta team
Κορονοϊός: Έτσι αποφεύγουν οι Καναδοί την καραντίνα
Έναν ιδιαίτερο τρόπο με αρκετή ταλαιπωρία έχουν βρει οι Καναδοί για να αποφεύγουν την καραντίνα μετά τις διεθνείς πτήσεις.

Οι Καναδοί έχουν καταφύγει σε μια ιδιαίτερη λύση προκειμένου να μη χρειαστεί να μπουν σε καραντίνα 14 ημερών όταν ταξιδεύουν.

Οι πολίτες που ταξιδεύουν αεροπορικώς ή οδικώς είναι υποχρεωμένοι να κάνουν τεστ κορονοϊού εντός τριών ημερών πριν από την αναχώρησή τους αλλά και κατά την άφιξη. Ωστόσο, όσοι ταξιδεύουν με αεροπλάνο είναι υποχρεωμένοι να περάσουν 3 από τις 14 μέρες καραντίνας σε κάποιο ξενοδοχείο.

Έτσι αρκετοί Καναδοί για να αποφύγουν την καραντίνα χρησιμοποιούν στις μετακινήσεις του ταξί ή λιμουζίνα για να ταξιδεύουν από αεροδρόμια των ΗΠΑ σε πολιτείες όπως η Νέα Υόρκη και στη συνέχεια διασχίζουν τα σύνορα οδικώς.

«Τηλεφωνούν από τις έξι το πρωί μέχρι τις 12 τη νύχτα», λέει ο Τζο Άρνετ, γενικός διευθυντής του 716 Limousine στο Buffalo της Νέας Υόρκης. «Είχαμε τόσες πολλές κλήσεις από άτομα που επιθυμούσαν να διασχίσουν οδικώς τα σύνορα, που αναγκαστήκαμε να απορρίψουμε κάποιες από αυτές», πρόσθεσε στο πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η εταιρεία έχει πλέον περισσότερους Καναδούς πελάτες, τους οποίους επιστρέφει στα σπίτια τους στο Οντάριο, παρά Αμερικανούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ