Τηλεφωνική απάτη ρεκόρ: 90χρονη έχασε 26 εκατ. ευρώ!

Gazzetta team
Τηλεφωνική απάτη ρεκόρ: 90χρονη έχασε 26 εκατ. ευρώ!
Αδιανόητο περιστατικό με θύμα μία ηλικιωμένη γυναίκα που πείστηκε να κάνει 10 μεταφορές χρημάτων, ύψους 26 εκατομμυρίων ευρώ.

Ακόμα και αν το βλέπαμε σε κινηματογραφική ταινία, θα λέγαμε πως «τέτοια πράγματα δεν γίνονται». Έλα όμως που τα πράγματα είναι διαφορετικά και τα πάντα μπορούν να γίνουν.

Όπως για παράδειγμα το περιστατικό στο Χονγκ Κονγκ, όπου μία ηλικιωμένη γυναίκα, έχασε ούτε λίγο, ούτε πολύ 247 εκατομμύρια τοπικά δολάρια, τα οποία αντιστοιχούν σε 26 εκατομμύρια ευρώ.

10 μεταφορές σε 8 μήνες

Όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Αύγουστο, όταν κάποιος που έλεγε οτι δουλεύει στις δυνάμεις επιβολής του νόμου στην Κίνα, επικοινώνησε μαζί της και την ενημέρωσε πως το όνομά της ενεπλάκη σε ξέπλυμα χρήματος.

Την διαβεβαίωσε πως δεν συντρέχει λόγος να ανησυχεί, αλλά στην συνάντηση που είχαν, της έδωσαν ένα κινητό τηλέφωνο για να επικοινωνούν και της ζήτησαν να βοηθήσει στις έρευνες.

Κάπου εδώ όμως που αρχίζουν οι πληρωμές, δεν είναι ξεκάθαρα τα πράγματα... Υπάρχουν δημοσιεύματα που λένε οτι της ζητούσαν να κάνει μεταφορές χρημάτων για να διαπιστώσουν αν αυτά ήταν προϊόν παράνομων ενεργειών, ενώ άλλα υποστηρίζουν οτι τα λεφτά αυτά πήγαιναν για την οικονομική ενίσχυση της ερευνητικής ομάδας.

Όπως και να έχει πάντως, η 90χρονη σε διάστημα περίπου 8 μηνών, κατέβαλε περίπου 26 εκατομμύρια, μέχρι που στις 2 Μαρτίου έκανε καταγγελία στην αστυνομία.

Από τις έρευνες που ακολούθησαν και συνεχίζονται ακόμα, συνελήφθη ένας 19χρονος, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση, ενώ όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, τα χρήματα δεν έχουν βρεθεί ακόμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ