Δημόσιος υπάλληλος σε νοσοκομείο της Ιταλίας είχε να πάει 15 χρόνια στη δουλειά: Πληρωνόταν κανονικά

Gazzetta team
Δημόσιος υπάλληλος σε νοσοκομείο της Ιταλίας είχε να πάει 15 χρόνια στη δουλειά: Πληρωνόταν κανονικά
Ένας δημόσιος υπάλληλος σε νοσοκομείο της Ιταλίας πληρωνόταν κανονικά 15 χρόνια παρότι δεν πατούσε στη δουλειά.

Σάλος έχει προκληθεί στην Ιταλία με την ιστορία ενός δημοσίου υπαλλήλου στο νοσοκομείο Pugliese Ciaccio του Καταντζάρο.

Ο 67χρονος είχε να εμφανιστεί 15 ολόκληρα χρόνια (από το 2005) στο νοσοκομείο, ωστόσο πληρωνόταν κανονικά όλα αυτό το διάστημα. Μάλιστα, σύμφωνα με την ιταλική αστυνομία οι μισθοί του έμπαιναν κανονικά κάθε μήνα (συνολικού ύψους 538.000 ευρώ).

Πλέον αντιμετωπίζει τις κατηγορίες για κατάχρηση υπηρεσίας, πλαστογραφία και εκβιασμό, ενώ ερευνάται και ποιο ρόλο έπαιξαν στην υπόθεση έξι διευθυντές στην υπόθεση αργομισθίας, που είναι σύνηθες φαινόμενο στον δημόσιο τομέα στην Ιταλία, σύμφωνα με τον Guardian.

Η σύλληψη του 67χρονου έγινε έπειτα από μακροχρόνια έρευνα για απουσίες και ύποπτες απάτες στον δημόσιο τομέα. Η ιταλική αστυνομία συνέλεξε στο πλαίσιο της έρευνας με την κωδική ονομασία «Μερική Απασχόληση» στοιχεία από το παρουσιολόγιο του νοσοκομείου, από τα αρχεία καταβολής μισθών και καταθέσεις συναδέλφων του.

Ο 67χρονος υπάλληλος, φέρεται το 2005 να είχε απειλήσει την τότε διευθύντρια του νοσοκομείου που είχε σκοπό να υποβάλει πειθαρχική αναφορά εις βάρος του για τις διαρκείς απουσίες του. Η διευθύντρια τελικά παραιτήθηκε κι ο 67χρονος συνέχισε τις άπατες του, αφού ούτε ο νέος διευθυντής, ούτε το τμήμα διαχείρισης ανθρώπινων πόρων του νοσοκομείου ενδιαφέρθηκαν να ελέγξουν τις παρουσίες του.

Το 2016 η τότε κυβέρνηση της Ιταλίας αποφάσισε να βάλει μια τάξη στον δημόσιο τομέα με νόμο κατά των αργόμισθων, έπειτα από έρευνες που αποκάλυψαν ότι αυτό το φαινόμενο ήταν σύνηθες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ